8,5 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο ΠΑΟΚ  για τα τηλεοπτικά του δικαιώματα

8,5 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικά του δικαιώματα

Και άλλες ομάδες ετοιμάζονται να ανεβάσουν τον πήχη

Υψηλές προσδοκίες έχουν οι ομάδες από την ΕΡΤ, όμως το τοπίο μυρίζει μπαρούτι. Ο κρίσιμος μήνας των διαπραγματεύσεων των φορέων συνδρομητικής τηλεόρασης και της κρατικής ραδιοτηλεόρασης με τις ομάδες της Super League ξεκινάει και όλα είναι πιθανό να συμβούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Από το να ξεσπάσει γερή σύ­γκρουση ανάμεσα στους παραπονούμενους επιχειρηματίες και την κυβέρνηση μέχρι και το να μη συμβεί τίποτα και να συνεχίσουν να παίζουν μπάλα η Nova και η ΕΡΤ.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται καταρχήν με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης, για λογαριασμό της ΠΑΕ, που έχει συμβόλαιο ως το τέλος του μήνα με τη Nova, διεκδικεί το ποσό των 8,5 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ στις συζητήσεις που έχουν γίνει. Αν συμβεί η μετακίνηση αυτή, τότε αναμένεται να μπουν και άλλες μεγάλες ομάδες στον χορό και να διεκδικήσουν αυξήσεις στα συμβόλαιά τους, ανάλογα με το κοινό που έχουν, που είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας για την αποτίμηση του ποδοσφαιρικού προϊόντος. Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι ισχυροί επιχειρηματίες που διαθέτουν ομάδες, με βάση μια τέτοια συμφωνία.

Αλλά και για τις μικρότερες ομάδες θα αλλάξει το στάτους καθώς θα αφήσουν τη Nova για να πάνε στην ΕΡΤ, διεκδικώντας, εν όψει εκλογών, ανάλογα πακέτα προσφοράς από την κρατική τηλεόραση. Οι απαιτήσεις αυτές από ανθρώπους της ΕΡΤ θεωρούνται εξωπραγματικές, ενώ επισημαίνουν πως ο κρατικός φορέας ραδιοτηλεόρασης δεν διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο στο πρόγραμμά του ή και τα κανάλια για να χωρέσει το σύνολο των τηλεοπτικών μεταδόσεων.


Σχολιάστε εδώ