Παύλος Γερουλάνος: Να μετατρέψουμε αναξιοποίητα δημοτικά κτήρια σε κοιτίδες επιχειρηματικότητας

Παύλος Γερουλάνος: Να μετατρέψουμε αναξιοποίητα δημοτικά κτήρια σε κοιτίδες επιχειρηματικότητας

Με τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Παύλο Ραβάνη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Αθήνας, καθώς και προτάσεις για την τόνωση της δραστηριότητάς τους.

Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενθαρρύνουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα. Πρωτοβουλίες όπως η διατήρηση και ανάπτυξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων, μπορεί να οδηγήσει στην ανάδειξή των προϊόντων τους σε τουριστικά, εξαγώγιμα αγαθά. Σε αυτούς τους στόχους, ο Δήμος οφείλει να γίνει αρωγός, μετατρέποντας αναξιοποίητα ακίνητά του σε μικρές θεματικές κοιτίδες επιχειρηματικότητας. Η συνεργασία Δήμου και Β.Ε.Α. μπορεί να εξασφαλίσει την περαιτέρω ανάπτυξη βιοτεχνικών μονάδων με ισοδύναμη κατανομή στην πόλη, τηρώντας τα περιβαλλοντικά όρια, αλλά και θέτοντας ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αθηναϊκού προϊόντος».

Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α., κ. Ραβάνης, αναφέρθηκε στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναπτύσσουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, δηλαδή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στην ανάγκη να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο κέντρο καθημερινά για όλους 24 ώρες το 24ωρο. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις δυνατότητες συνεργασίας Δήμου Αθηναίων και Β.ΕΑ. για τη διατήρηση των μικρών εργαστηρίων και την ενίσχυση των παραδοσιακών κλάδων της βιοτεχνίας.


Σχολιάστε εδώ