Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε εκτάκτως τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στο Φανάρι

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε εκτάκτως τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στο Φανάρι

Εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Οι λόγοι της ξαφνικής πρόσκλησης δεν έγιναν γνωστοί. Ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να βρίσκεται στο Φανάρι την Παρασκευή.

Δεν είναι γνωστό, τη στιγμή που γράφονται αυτές τις γραμμές, τι θα πράξει; Θα πάει στην Κωνσταντινούπολη; Η πρόσκληση έφτασε σήμερα και βρήκε τον κ. Δημήτριο στην Ουάσιγκτον όπου αναμένεται να παρακαθίσει απόψε σε δείπνο που παραθέτει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ, σε θρησκευτικούς ηγέτες. Αύριο θα συμμετέχει σε άλλη τελετή στο Λευκό Οίκο, μαζί με το προεδρικό ζεύγος της Αμερικής, στο πλαίσιο της Εθνικής Προσευχής.

Τον περασμένο Νοέμβριο είχαν δημοσιευθεί πληροφορίες ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε αποφασίσει να ζητήσει την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, τον οποίο σκεφτόταν να αντικαταστήσει με τον Μητροπολίτη Γαλλίας, Εμανουήλ. Η είδηση αποδείχθηκε όχι αληθινή. Την είχε δώσει πηγή του Φαναρίου για να “τεστάρει” τα νερά, παραπλανώντας ηθελημένα συναδέλφους δημοσιογράφους. Ο κ. Βαρθολομαίος, ακόμα και αν σκεφτόταν τότε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Δημητρίου έκανε πίσω, καθώς οι αντιδράσεις της Ομογένειας έφτασαν μέχρι το Φανάρι. Οι αντιδράσεις αφορούσαν κυρίως τον πιθανό αντικαταστάτη του Αρχιεπισκόπου.

Πηγή: hellasjournal.com/Φωτογραφία Δημήτριος Πανάγος


Σχολιάστε εδώ