Στον Δήμο Πειραιά τα «Δελφινάκια»

Στον Δήμο Πειραιά τα «Δελφινάκια»

-Αγοράζει τον χώρο των πεντέμισι στρεμμάτων για να γίνει πάρκο και παιδότοπος

Η Μεγάλη Δευτέρα ήταν πραγματικά μεγάλη για τους κατοίκους του Ν. Φαλήρου. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ο Δήμος να εξαγοράσει τον χώρο που λειτουργούσε μέχρι πριν από 25 χρόνια το Λούνα Παρκ «Δελφινάκια» για να γίνει πάρκο, παιδότοπος και χώρος περιπάτου.

Εδώ και τρεις δεκαετίες, διεκδικείται από τον δήμο και από κάποιους ιδιώτες. Μετά από έναν μαραθώνιο δικαστικών αγώνων και ενεργειών. Η τελεσίδικη δικαστική απόφαση αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτες του τέσσερις ιδιώτες.

Ο Γιάννης Μώραλης από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του κήρυξε τον χώρο απαλλοτριωτέο, ώστε να μπλοκάρει τα σχέδια των ιδιοκτητών που ήθελαν να οικοδομήσουν. Όμως τα χρόνια περνούσαν, λεφτά δεν υπήρχαν και ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι. Μέχρι που βρέθηκε η φόρμουλα να δημιουργηθεί Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης, οπότε θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί η αγορά του από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει ο δήμος και έχει περίσσευμα. Ανατέθηκε σε πραγματογνώμονα η εκτίμηση του ακινήτου, έγιναν επαφές με τους ιδιοκτήτες και συμφωνήθηκε να αγοράσει ο Δήμος τον χώρο αντί 5 εκατ. ευρώ σε δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ανέρχεται σε 1.250.000 ευρώ.

Το δημοτικό συμβούλιο, πήρε κατά πλειοψηφία την αναγκαία απόφαση σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στον χώρο θα γίνει μεγάλη παιδική χαρά, έκτασης 500 τ.μ., διαμόρφωση εκτάσεων πρασίνου, κήπων, χώρων περιπάτου και αθλοπαιδιών, σε έναν δε χώρο έκτασης 15 x 30 τ.μ. θα κατασκευασθεί κτίριο ύψους μέχρι δέκα μέτρων, που θα λειτουργεί ως πολυχώρος πρωτότυπων δραστηριοτήτων και θα στεγάζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Επίσης το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε και την εξαγορά ενός άλλου οικοπέδου στα Καμίνια, έκτασης 920 τ.μ., όπου παλαιά λειτουργούσε ο θερινός κινηματογράφος «Γκλόρια», για να ανεγερθεί σύγχρονος δημοτικός παιδικός σταθμός. Η αξία του ακινήτου εκτιμήθηκε στις 750.000 ευρώ που μπορεί να κατέβει και κάτω από τις 700.000.

Φωτό: kanaliena.gr


Σχολιάστε εδώ