Όχι Σαμαρά  σε συνεργασία  με ΣΥΡΙΖΑ

Όχι Σαμαρά σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Προειδοποίηση σε Μητσοτάκη

-Με λασπολόγους και συκοφάντες δεν πρόκειται να καθίσω στο ίδιο τραπέζι, προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός

Ανάβει «κόκκινο» σε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ ο Αντ. Σαμαράς και προειδοποιεί για τις πιθανές παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν σε μια τέτοια περίπτωση. Βουλευτές που συνομιλούν μαζί του μεταφέρουν την έντονη δυσφορία του για τα σενάρια που ανακυκλώνονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τα όσα είπε σχετικά η Ντ. Μπακογιάννη σε πρόσφατη συνέντευξή της.

«Στο ίδιο τραπέζι με τους συκοφάντες και τους λασπολόγους εγώ δεν πρόκειται να καθίσω», διαμηνύει ο πρώην πρωθυπουργός. Επισημαίνει ακόμη ότι την επομένη των εκλογών «ο κ. Τσίπρας και η παρέα του» θα πρέπει να λογοδοτήσουν όχι μόνο για όσα διέπραξαν σε βάρος της χώρας αλλά και για τη σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων.

Οι ίδιοι βουλευτές επισημαίνουν ότι, αν η ΝΔ αποδεχθεί μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι σαν να απαλλάσσει τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του από τις ευθύνες τους για τα πεπραγμένα τους, που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. «Δεν μπορούμε να τους δώσουμε συγχωροχάρτι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας», τονίζουν.

Ένα βήμα πιο πέρα έκανε από την πλευρά του ο Άδ. Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο, εμμέσως πλην σαφώς, ακόμη και για το ενδεχόμενο διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας! «Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Τέτοιου είδους συνασπισμός δεν θα μπορούσε να γίνει με σύσσωμη τη Νέα Δημοκρατία, ούτε τότε (σ.σ.: εννοεί το 2015) ούτε τώρα ούτε στο μέλλον». Αντικείμενο σχολίων αποτέλεσε μια αποστροφή του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα είπε ότι με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ και με αυτόν τον Τσίπρα δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης.

Στο μεταξύ, στο εσωτερικό της παράταξης διίστανται οι απόψεις ως προς τους λόγους για τους οποίους η κ. Μπακογιάννη… θυμήθηκε ξαφνικά, μετά από τέσσερα χρόνια, ότι το 2015 τέθηκε προς συζήτηση το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ .

Ορισμένοι θεωρούν ότι «στόχος» ήταν ο Β. Μεϊμαράκης, να τον «κοντύνει» εν όψει ευρωεκλογών, και άλλοι ότι θέλησε να… ανοίξει δρόμους για την περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές. Πάντως, η διάψευση από την πλευρά του πρώην προέδρου για τα γεγονότα του 2015 ήταν ένα σοβαρό «πλήγμα» για την πρώην υπουργό.


Σχολιάστε εδώ