Μετά την ε­πιτυχημένη ταινία «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν»…

Μετά την ε­πιτυχημένη ταινία «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν»…

…του Βασίλη Κεκάτου, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Σάντανς, ο Κεφαλονίτης καλλιτέχνης συμμετέχει επίσημα με μια καινούργια ταινία μικρού μήκους στο επίσημο Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία λέγεται «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς», επιλέχθηκε ανάμεσα σε 4.240 ταινίες από όλο τον κόσμο και διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα.

Να ευχηθούμε στον Βασίλη καλή επιτυχία.


Δελτίο Τύπου μοίρασε στα τοπικά Μέσα η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, για να ανακοινώσει ότι ύστερα από σειρά συζητήσεων και διαβουλεύσεων έγινε σύσκεψη στη Βουλή «με την παρουσία του Υπουργού Ανδρέα Ξανθού, του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη, του Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Δημήτρη Κωστακιώτη, του Διοικητή του ΓΝΚ Νίκου Βιβλάκη, του Υποδιοικητή Δημήτρη Δημουλιού και του αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ του ΓΝΚ Σοφίας Αράβου – Παπαδάτου».

«Στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της στελέχωσης των δομών Υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα έλλειψης προσωπικού των νοσοκομείων, των κέντρων Υγείας και των αγροτικών ιατρείων των νησιών μας», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.
Σπεύδει φυσικά να μας πει ότι για όλη αυτήν την κατάσταση φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την παρούσα κυβέρνηση και την ίδια.

Μα, αν δεν κάνουμε λάθος, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επαίρεται για την άψογη λειτουργία του συστήματος σε όλη τη χώρα και τα όποια παράπονα τα θεωρεί προβοκάτσιες και φθηνή αντιπολίτευση.

Τελικά, όλα τα προβλήματα στην Κεφαλονιά είχαν μαζευτεί; Τέσσερα χρόνια τώρα δεν μπόρεσε να λυθεί κανένα πρόβλημα και, ω του θαύματος, παραμονές εκλογών θυμήθηκε η βουλευτής μας να γίνουν συσκέψεις για να λυθούν όλα, όταν το νοσοκομείο κοντεύει να διαλυθεί και λόγω ελλείψεων και λόγω διοίκησης.

Εντάξει, σε νησί ζούμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε μνήμη ψαριού…

Φωτό: elculture.gr


Σχολιάστε εδώ