Γ.Γ. Εμπορίου-Έρευνα: Πόσο κοστίζει ανά τη χώρα το πασχαλινό τραπέζι

Γ.Γ. Εμπορίου-Έρευνα: Πόσο κοστίζει ανά τη χώρα το πασχαλινό τραπέζι

Για επάρκεια και ποικιλία ειδών στην αγορά εν όψει Πάσχα κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΥΠΟΙΚΑΝ).

Όπως σημειώνει, έπειτα από σχετική έρευνα που διενήργησε η αρμόδια Διεύθυνση Ελέγχων και Παρατηρητηρίων από 15 Απριλίου έως και χθες, Μ. Τρίτη, σε καταστήματα πώλησης τροφίμων (κεντρικές αγορές λιανικής, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, συνοικιακά κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κι αρτοποιεία), υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές και στην ποιότητα των προσφερόμενων αγαθών κι ο καταναλωτής που θα επιλέξει με προσοχή τις αγορές του, μπορεί να ωφεληθεί σημαντικά.


Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα με τις τιμές ανά προϊόν


 

Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο συνολικό κόστος των δύο τυπικών καλαθιών (με αρνί και κατσίκι), πως στην αγορά μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη δεν είχαν παρουσιαστεί κατσίκια εισαγωγής και πως η διαφορά στις τιμές μεταξύ ντόπιων και εισαγόμενων αρνιών, σε επίπεδο μέσου όρου, επίσης δεν είναι σημαντική.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚΑΝ, το κόστος για το τυπικό καλάθι με αρνί ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 61,74 € (από 40,31 € έως 95,90 €), ενώ για το τυπικό καλάθι με κατσίκι ανέρχεται σε 64,10 € (από 42,31 € έως 95,90 €).

Σε σχέση με τις τιμές των προϊόντων του καλαθιού κατά την περσινή περίοδο, παρουσιάζεται μία μικρή αύξηση της τάξης του 1,40% στο τυπικό καλάθι με αρνί και 3,05% στο τυπικό καλάθι με κατσίκι.

Για όσους ταξιδέψουν, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δίνει στη δημοσιότητα και τις τιμές καυσίμων που ισχύουν ανά περιοχή.

Σε περίπτωση που οι καταναλωτές διαπιστώσουν ασυνέπεια τιμών ή μη αναγραφή τιμών στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων, μπορούν να ενημερώνουν σχετικά στην τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, το 1520.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ