Στο σφυρί βγάζουν «κόκκινα» δάνεια οι 4 τράπεζες

Στο σφυρί βγάζουν «κόκκινα» δάνεια οι 4 τράπεζες

Να μην ξεχνάμε τον λογαριασμό των «κόκκινων» δανείων, με πάρα πολλούς δανειολήπτες να βρίσκονται μέσα στον «χορό των καταραμένων».

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν υποχωρήσει στα 81,8 δισ. ευρώ από 107,2 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2016. Ήτοι, έχουν μειωθεί κατά 25,4 δισ. ευρώ. Στο μεταξύ, στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχουν εισχωρήσει 17 εταιρείες, τα λεγόμενα funds. Στόχος, η πώληση χαρτοφυλακίων «κόκκινων» δανείων πάνω από 6 δισ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, την Εθνική Τράπεζα, τη Eurobank και την Alpha Bank.

Στην αναμονή λόγω εκλογών οι πλειστηριασμοί…
Δεν είναι δυνατόν από τη μια να μοιράζουμε επιδόματα / φιλοδωρήματα και από την άλλη να τους παίρνουμε το σπίτι… Το σκεπτικό αυτό τέθηκε, προφανώς, στο τραπέζι του Μαξίμου και έτσι πήραν αναστολή… εκτέλεσης οι ιδιοκτήτες των 15.000 ακινήτων που είχε προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό.

Και μάλιστα εν όψει τριπλών εκλογών, ενδεχομένως και βουλευτικών. Δεν μπορείς να βγάζεις στο σφυρί το σπίτι του ψηφοφόρου και την ίδια στιγμή να του ζητάς να σε ψηφίσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2018 έγιναν 14.900 πλειστηριασμοί ακινήτων, συνολικής αξίας 4 δισ. ευρώ, από τους οποίους… γόνιμοι ήταν οι 4.770, με τους μισούς να αφορούν κατοικίες και τους άλλους μισούς επαγγελματικά ακίνητα.

Η αξία των ακινήτων που άλλαξαν χέρια μέσω πλειστηριασμών ήταν γύρω στο 1 δισ. ευρώ και οι τράπεζες πλειοδότησαν για το 85% αυτών των πλειστηριασμών, αποκτώντας περίπου 4.050 ακίνητα.


Σχολιάστε εδώ