Πλήθος κόσμου στο Αθλητικό Φεστιβάλ Σκυταλοδρομιών Δρόμου «ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS» που πραγματοποιήθηκε για 6η φορά στον Πειραιά

Πλήθος κόσμου στο Αθλητικό Φεστιβάλ Σκυταλοδρομιών Δρόμου «ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS» που πραγματοποιήθηκε για 6η φορά στον Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή αθλητών, αλλά κυρίως με τη συμμετοχή εκατοντάδων Πειραιωτών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Πασαλιμάνι (Μαρίνα Ζέας) για 6η φορά, το αθλητικό φεστιβάλ σκυταλοδρομιών δρόμου «Βίκος Street Relays».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου έδωσαν την εκκίνηση  των αγώνων. Το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός,   διοργάνωσε  ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό ΣΦΠ και τον Ερμή 1877.Μέρος των  εσόδων των αγώνων θα διατεθούν σε κοινωνικό σκοπό.

Οι αγώνες, περιελάμβαναν τα εξής αγωνίσματα:

1.5 χιλιόμετρα τρέξιμο (ανδρών, γυναικών – 16 ετών και άνω)
2.4×1 χιλιόμετρο σκυταλοδρομία (οικογενειακή, ανδρών, γυναικών, μικτή – 10 ετών και άνω)
3.4×100μ. μικτή παιδική σκυταλοδρομία (γ’ δημοτικού, δ’ δημοτικού, ε’ δημοτικού, στ’ δημοτικού)
4.4×50μ. μικτή παιδική σκυταλοδρομία (προνήπια, νήπια, α’ δημοτικού, β’ δημοτικού)

Τον αγώνα  παρουσίασε ο κ. Θέμης Γεωργαντάς, ενώ  ακολούθησε συναυλία  με τον Toni Sfino και την Νάγια, οι οποίοι διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε ότι ο Πειραιάς υποδέχθηκε για 6η φορά το αθλητικό φεστιβάλ σκυταλοδρομιών δρόμου «Βίκος Street Relays», προσθέτοντας ότι είναι  μία όμορφη διοργάνωση την οποία έχει «αγκαλιάσει» ο κόσμος.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε πως τα τελευταία 5 χρόνια στον Πειραιά υλοποιούνται έξι μεγάλα αθλητικά δρομικά, καθιστώντας την πόλη μας επίκεντρο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. «Στόχος μας είναι να γίνουν ακόμα περισσότερα αθλητικά γεγονότα στον Πειραιά. Πιστεύω πως έχουμε ανάγκη στη ζωή μας  την άθληση αλλά και την ψυχαγωγία και χαίρομαι που οι φετινοί αγώνες συνδυάζουν και τα δύο», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

Τέλος, ο Δήμαρχος σημείωσε  ότι  κάθε δρομικό  που διοργανώνεται στην πόλη έχει ένα κοινωνικό σκοπό, προσθέτοντας: «Το κοινωνικό και φιλανθρωπικό στοιχείο στα αθλητικά δρομικά, είναι μια παράμετρος που έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, διότι δίνουμε ένα επιπλέον κίνητρο στον κόσμο να συμμετέχει. Είναι σημαντικό που  έσοδα από τους αγώνες επιστρέφονται στην κοινωνία και  σε εκείνους  που  έχουν ανάγκη».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας του Δήμου Πειραιά  (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της  επεσήμανε ότι  το αθλητικό φεστιβάλ σκυταλοδρομιών δρόμου «Βίκος Street Relays»  έχει γίνει πλέον  θεσμός για την πόλη, λέγοντας πως είναι μία διοργάνωση που την αγάπησε ο κόσμος από την πρώτη στιγμή.  Η κα Αντωνάκου πρόσθεσε ότι μέρος των εσόδων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό  και ότι όσοι συμμετείχαν έτρεξαν,  αθλήθηκαν, πέρασαν όμορφα και διασκέδασαν με δωρεάν συναυλία.

«Έχουμε καταφέρει από εκεί που ο Πειραιάς δεν είχε πολλά αθλητικά events, πλέον να έχει, γιατί αυτό είναι γιορτή του αθλητισμού», σημείωσε η κα Αντωνάκου και ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, σε αγώνα δρόμου στον Πειραιά, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 3.000. «Στο αθλητικό φεστιβάλ σκυταλοδρομιών δρόμου «Βίκος Street Relays» είχαμε πάρα πολλές συμμετοχές.  Αυτό θα συνεχιστεί.  Δεν θα σταματήσουμε και μετά το τέλος της τωρινής θητείας μας», υπογράμμισε η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας «Βίκος Street Relays»  κ. Δήμος Μπουλούκος,  τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι για μία ακόμη φορά το αθλητικό φεστιβάλ σκυταλοδρομιών δρόμου «Βίκος Street Relays»  διεξήχθη στον Πειραιά, προσθέτοντας:  «Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Πειραιά στηρίζει αυτή τη διοργάνωση,  συνεχίζει να τη στηρίζει και ευελπιστούμε ότι και του χρόνου πάλι τα «Βίκος Street Relays»  θα είναι εδώ, στον Πειραιά, με  ακόμη περισσότερο κόσμο και με μια ακόμη μεγαλύτερη γιορτή», υπογράμμισε ο κ. Μπουλούκος.

Ο Πρόεδρος του Ερμή  1877  και υπεύθυνος της  διοργάνωσης κ. Παναγιώτης Νικολάου,  εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι αγώνες γίνονται για 6η φορά στον Πειραιά και σημείωσε ότι φέτος η αθλητική διοργάνωση εμπλουτίστηκε και περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων και μουσικό πρόγραμμα. «Η άθληση δίνει σκυτάλη στη μουσική», τόνισε ο κ. Νικολάου και ευχαρίστησε τον Δήμο Πειραιά και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και  την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα  Σταυρούλα Αντωνάκου για τη στήριξη.  «Είμαστε στον Πειραιά για να διασκεδάσουμε τον κόσμο και να προσφέρουμε όπως κάνουμε κάθε χρόνο, αφού έσοδα θα διατεθούν σε κοινωνικό σκοπό», υπογράμμισε ο κ. Νικολάου.


Σχολιάστε εδώ