Κατά 641% αυξήθηκαν οι φόροι και οι επιβαρύνσεις στο ρεύμα των νοικοκυριών σε μία δεκαετία!

Κατά 641% αυξήθηκαν οι φόροι και οι επιβαρύνσεις στο ρεύμα των νοικοκυριών σε μία δεκαετία!

-Κατά 641% αυξήθηκαν οι φόροι και οι επιβαρύνσεις στο ρεύμα των νοικοκυριών σε μία δεκαετία!

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο τα χρόνια των Μνημονίων, με την Ελλάδα να ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι ψυχροί αριθμοί δείχνουν την οικονομική αφαίμαξη των ελληνικών νοικοκυριών και για το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν, όπως προκύπτει από την έρευνα του Κίμωνα Στεριώτη, οικονομολόγου, πρώην διευθυντή Επικοινωνίας του Ομίλου της ΔΕΗ. Οι φόροι και οι επιβαρύνσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 641% μέσα σε μία δεκαετία. Και οι λογαριασμοί… φούσκωσαν κατά 62% τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Οι φορολογικές και λοιπές επιβαρύνσεις επί του ρεύματος στους λογαριασμούς των νοικοκυριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκαν τη δεκαετία 2009 – 2018 κατά 71%. Ο λογαριασμός του μέσου νοικοκυριού επιβαρύνεται με διάφορους φόρους, που αντιστοιχούν στο 58% της καθαρής αξίας των τιμών που προορίζονται για ηλεκτρική ενέργεια. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους φόρους, στα τέλη για τις «Ανανεώσιμες Πηγές», στις εισφορές κ.λπ. «υπέρ τρίτων». Και τούτο γιατί:

Τη δεκαετία 2009 – 2018 οι διάφορες επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά… 641% ένα­ντι μέσης αύξησης 71% στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υπερφορολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος για τα ελληνικά νοικοκυριά είχε αποτέλεσμα να αυξηθούν οι λογαριασμοί κατά 62% τη δεκαετία 2009 – 2018… Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου που κατεγράφη σε χώρα-μέλος της ΕΕ έναντι μέσης αύξησης κατά 25% για τους λογαριασμούς των νοικοκυριών της ΕΕ την ίδια χρονική περίοδο…

– Οι διάφορες φορολογικές επιβαρύνσεις έφθασαν να καλύπτουν το 65% του λογαριασμού ρεύματος των ελληνικών νοικοκυριών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.


Σχολιάστε εδώ