ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΓΟΥΟΤΕΡΣΙΠ

ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΓΟΥΟΤΕΡΣΙΠ

Συγγραφέας
ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΑΝΤΑΜΣ
Μετάφραση
Μάρω Ταυρή


Ο κουνελότοπος του Σάντλφορντ βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Πενταράκης, ο μικρός αδερφός του Φουντούκη, είναι σίγουρος ότι κάτι πολύ κακό πρόκειται συμβεί. Κανείς όμως δεν του δίνει σημασία. Γιατί είναι άνοιξη και το χορτάρι άφθονο. Τα δύο αδέρφια και μερικά ακόμα θαρραλέα κουνέλια εγκαταλείπουν κρυφά την ασφάλεια του γνώριμου κουνελότοπου και κινούνται διστακτικά προς έναν αχανή και παράξενο κόσμο. Κυνηγημένοι από σκυλιά και αλεπούδες, αποφεύγοντας φάρμες και ανθρώπους, ο Φουντούκης και οι σύντροφοί του ονειρεύονται μια νέα ζωή στον ειδυλλιακό λόφο του Γουότερσιπ…

Μια ιστορία γεμάτη συμβολισμούς και καυστικό χιούμορ. Ένας ύμνος στην περιπλάνηση, στο όραμα, στην ηθική, στην ατομική ελευθερία και στην από κοινού δράση. Μια καταπληκτική ιστορία που μπορεί να διαβαστεί και να ξαναδιαβαστεί από διαφορετική κάθε φορά οπτική γωνία, και να αγγίξει αναγνώστες κάθε ηλικίας.

>> Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ που έχει γίνει μίνι σειρά και προβάλλεται από το NETFLIX.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Βραβεία – Διακρίσεις

Βραβείο: Μετάλλιο Κάρνεγκι, 1972 
Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας της Guardian,1972


Είπαν για το βιβλίο

«Σπουδαίο βιβλίο… Ένας ολόκληρος κόσμος υφαίνεται με αληθοφάνεια, αποτελώντας συγχρόνως και ένα σχόλιο για την ανθρώπινη κοινωνία.»
-Guardian-

«Σπάνιο… μαγικά καλογραμμένο και αξιομνημόνευτο.» 
-The New York Times-


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Ρίτσαρντ Άνταμς γεννήθηκε στο Μπέρκσαϊρ το 1920. Σπούδασε Ιστορία στο Κολέγιο Γουόρτσεστερ στην Οξφόρδη. Υπηρέτησε κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και το 1948 άρχισε να εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ολοκλήρωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, Στο λόφο του Γουότερσιπ, που βασίστηκε σε μια ιστορία που είχε διηγηθεί στα παιδιά του, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού με το αυτοκίνητο.
Για το βιβλίο αυτό του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Κάρνεγκι και το Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας της Guardian το 1972. Το 1974 παραιτήθηκε από τη θέση του στο Δημόσιο για να αφοσιωθεί στο γράψιμο. Εξέδωσε πολλά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων τα ShardikMaiaTales from Watership DownThe Girl in a Swing και The Plague Dogs.
Ο Ρίτσαρντ Άνταμς απεβίωσε το 2016.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Τίτλος πρωτοτύπου: Watership Down
Κατηγορία: Ξένη Πεζογραφία
ISBN: 978-960-04-5001-9


Σχολιάστε εδώ