Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (19-28 Ιουλίου 2019)

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (19-28 Ιουλίου 2019)

-Μυρσίνη Ζορμπά: «Έτοιμο το νομοσχέδιο για την περιφερειακή πολιτική – Σύντομα σε δημόσια διαβούλευση»

Διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο Akram Khan και ο Béla Tarr, σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές, πολλά είδη χορού και πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που πραγματοποιείται από τις 19 έως τις 28 Ιουλίου 2019.

Το Πρόγραμμα παρουσίασε την Τετάρτη 10 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Λίντα Καπετανέα, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνης Ζορμπά, του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, του πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Μαρκ Άλλεν, της διευθύντριας του Βρετανικού Συμβουλίου Αναστασίας Ανδρίτσου, συντελεστών του Φεστιβάλ και πολλών εκπροσώπων ελληνικών ομάδων χορού.

Η Μυρσίνη Ζορμπά ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για το υψηλό επίπεδο του θεσμού, ο οποίος, όπως είπε, «βρέθηκε σε καλά χέρια από την αρχή» σημειώνοντας ότι «η ιδέα της δημιουργίας του ανήκει στις πρώτες πρωτοβουλίες του Θάνου Μικρούτσικου, ως υπουργού Πολιτισμού, για το Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων».

Η κ. Ζορμπά αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο του ΥΠΠΟΑ για την περιφερειακή πολιτική που «είναι έτοιμο, θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπει τη δημιουργία Διεύθυνσης σε κάθε περιφέρεια, για την προώθηση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού». Πρόκειται για την υλοποίηση ενός από τους στρατηγικούς στόχους του ΥΠΠΟΑ για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός περιφερειακού δικτύου που θα λειτουργεί με αυτονομία, ισοτιμία και εξωστρέφεια και θα συγκροτεί τις δικές του τοπικές πολιτισμικές στοχεύσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι «η καλή συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ και την τοπική αυτοδιοίκηση αποδίδει πολύ καλούς καρπούς», αναφέρθηκε στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης του Φεστιβάλ για την περίοδο 2018-2010, σημειώνοντας ότι «δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων αλλά θα βοηθήσει το Φεστιβάλ σε έναν σοβαρό και μακρόπνοο σχεδιασμό». Ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε την εκτίμησή του σε όλους τους συντελεστές που ανέδειξαν το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σ΄έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας».


Σχολιάστε εδώ