Σταθμός Λαρίσης: Κατάληψη από μετανάστες – Δεν εκτελούνται δρομολόγια. Γεροβασίλη: Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν

Σταθμός Λαρίσης: Κατάληψη από μετανάστες – Δεν εκτελούνται δρομολόγια. Γεροβασίλη: Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν

Αναστάτωση έχει προκληθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στον Σταθμό Λαρίσης, καθώς ομάδα μεταναστών και προσφύγων έχει κάνει κατάληψη του σταθμού.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, έχουν καθίσει πάνω στις ράγες και απαιτούν να έρθουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκαν χθες βράδυ ακυρώσεις δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τη Θεσσαλονίκη για τα οποία οι μετανάστες καταγγέλλουν πως είχαν βγάλει εισιτήρια κανονικά, ενώ ζητούν εξηγήσεις για το γεγονός ότι τους απαγορεύτηκε η μετάβαση προς τα Διαβατά. Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος, δηλώνουν πως προχώρησαν στη σημερινή κατάληψη.

Γεροβασίλη: Ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν – Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά ως ασπίδες…

Μιλώντας η υπουργός στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας”, με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού είπε ότι “δεν πρέπει να ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες επειδή κάποιοι διακινητές του πούλησαν ψεύτικές ελπίδες. Σταδιακά θα πειστούν να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται. Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά. Δεν ανοίγουν τα σύνορα για άλλη χώρα. Δεν θα τους επιτραπεί να μεταφερθούν στη Βόρεια Ελλάδα από τον σταθμό Λαρίσης”.


Σχολιάστε εδώ