Το ΥΠΕΞ κύκλους κάνει, στον Ηλία Κλη καταλήγει…

Το ΥΠΕΞ κύκλους κάνει, στον Ηλία Κλη καταλήγει…

…όταν η συζήτηση αφορά τις ελληνορωσικές σχέσεις. Με απόφαση του Μάρκου Μπόλαρη ορίσθηκε ο Ηλίας Κλης πρέσβης επί τιμή, ως συντονιστής των συναρμοδίων φορέων και υπηρεσιών για τη διοργάνωση του Προγράμματος «Έτος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στη Ρωσία – Έτος Ρωσικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στην Ελλάδα», το οποίο θα διεξα­χθεί κατά τα έτη 2019 και 2020…

Γίνονται μικρά βήματα για να κλείσει το χάσμα που άνοιξε το καλοκαίρι του 2018 στις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά η απόσταση είναι μεγάλη. Και διατηρείται όσο η Ρωσία βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην Τουρκία του Ερντογάν.


Ο τίτλος του επίτιμου νομικού συμβούλου απονεμήθηκε στη Φανή Δασκαλοπούλου – Λιβαδά, πρώην νομική σύμβουλο Α’ στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Με τη νέα ιδιότητά της η κ. Λιβαδά παραμένει στη διάθεση του υπουργού Εξωτερικών για την παροχή νομικών υπηρεσιών.


Δημοσιεύθηκαν οι κατ’ εκλογή προαγωγές στον βαθμό του πληρεξουσίου υπουργού Β’ των κάτωθι συμβούλων πρεσβείας Α’: Τουρνάκης Ευάγγελος, Στυλιανόπουλος Γεώργιος, Παπαγεωργίου Νικόλαος, Νικολάου Μαγδαληνή, Καταπόδη Τέσσα, Πλώτας Ιωάννης, Καμίτση Κωνσταντίνα, Αλεξανδρίδης Αντώνιος, Λυμπερόπουλος Αλέξιος – Μάριος.

exofrenikos@hotmail.com

Φωτό: newsbomb.gr


Σχολιάστε εδώ