Στην κόψη του ξυραφιού το ελληνικό ποδόσφαιρο

Στην κόψη του ξυραφιού το ελληνικό ποδόσφαιρο

-Δεν υπάρχει σωτηρία όσο οι αρμόδιοι στρουθοκαμηλίζουν

Δεν υπάρχει σωτηρία! Το… σύμπαν κατεδαφίζεται, οι ανεγκέφαλοι βρίσκονται σε πόλεμο και κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων περιστατικών (μαχαίρωμα νεαρής κοπέλας, επίθεση σε ΑΜΕΑ, παραλίγο φωτιά σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού»), έχουμε γίνει περίγελος στα πέρατα του κόσμου κι όμως το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το πώς θα την βγάλουμε ο καθένας καθαρή.

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό διακόπηκε στο 70’ λόγω επεισοδίων. Και ενώ αμέσως μετά όλοι καταδίκαζαν και μιλούσαν για βαρβάτες ποινές, όταν ήρθε η ώρα της εκδίκασης στην αθλητική δικαιοσύνη, είναι σαν να ζούσαμε σ’ ένα παράλληλο σύμπαν.

Οι «πράσινοι» λοιπόν έριξαν ευθύνες σε όλους τους άλλους, τόνισαν πως κακώς δεν συνεχίστηκε το παιχνίδι, τα «έχωσαν» στον Γερμανό Φριτζ, επισημαίνοντας ότι ήταν αυτός που δεν επιθυμούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι και απέδωσαν όσα θλιβερά συνέβησαν σε «μπαχαλάκηδες».

Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση του Παναθηναϊκού ανέφερε πως όλοι αυτοί που κινήθηκαν κατά του πάγκου του Ολυμπιακού, ανάμεσα στους οποίους, όπως έχει αποκαλυφθεί, ήταν και υπάλληλος της ΠΑΕ, αλλά και αυτοί που συγκρούστηκαν με την αστυνομία δεν ήταν φίλαθλοι, αλλά οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες», που βρίσκουν ευκαιρία να συγκρουστούν με την αστυνομία.
Οι δικηγόροι του «τριφυλλιού» τα έβαλαν και με την αστυνομία για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της, ενώ έριξαν ευθύνες ακόμα και στη δομή του γηπέδου, τονίζοντας πως είναι δύσκολο στάδιο!

Φυσικά η τακτική της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν ήταν κάτι νέο. Σε όλες τις εκδικάσεις παρόμοιων επεισοδίων η υπερασπιστική γραμμή των ομάδων είναι η ίδια. Ποτέ δεν φταίνε τα δικά τους παιδιά, πάντα έχουν προκληθεί από την αστυνομία και έχουν δράσει προβοκάτορες.

Και όσα λέγονται για ανάγκη ύπαρξης δρακόντειων νόμων είναι λόγια του αέρα. Όσοι νόμοι και να υπάρξουν, όσο κανείς δεν θέλει την εφαρμογή τους και οι παράγοντες στρουθοκαμηλίζουν η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο. Μόνο προς το χειρότερο…


Σχολιάστε εδώ