ΚΚΕ: Υποκριτικά τα καλέσματα των κομμάτων περί «εθνικής ενότητας»

«Υποκριτικά» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ «τα καλέσματα περί “εθνικής ενότητας”, που απευθύνονται απ’ όλα τα άλλα κόμματα, με αφορμή την επανάσταση του 1821», τονίζοντας ότι «εθνική ενότητα δεν μπορεί να υπάρχει όταν η αστική τάξη εκμεταλλεύεται και καταπιέζει με το κράτος και το πολιτικό της σύστημα τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού».

«Η επέτειος από την επανάσταση του 1821, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάρκεια του οποίου συνέβησαν πολλά και μεγάλα γεγονότα, δίνει τη δυνατότητα να βγουν σημαντικά συμπεράσματα για το σήμερα και το αύριο» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα, προσθέτοντας ότι «στην επανάσταση εναντίον της φεουδαρχικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ηγήθηκε η αστική τάξη και η επαναστατική της οργάνωση, Φιλική Εταιρεία». «Αυτή η τάξη επιτέλεσε τον ιστορικό της ρόλο και είναι πια ιστορικά ξεπερασμένη. Νέα, ανερχόμενη τάξη, φορέας της κοινωνικής προόδου, είναι η εργατική τάξη εδώ και πολλές δεκαετίες» προσθέτει το ΚΚΕ.

«Άλλη είναι η πατρίδα των εκμεταλλευτών και άλλη των καταπιεσμένων. Άλλη είναι η πατρίδα του κεφαλαίου και άλλη η πατρίδα της εργατικής τάξης, του λαού» σημειώνει το κόμμα στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «η ενότητα που συμφέρει το λαό είναι μόνο η δική του ενότητα, η οργάνωση και πάλη για να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του».

Πηγη: naftemporiki


Σχολιάστε εδώ