Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από το Αγαθονήσι

Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από το Αγαθονήσι

Τσίπρας: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην πιο απομονωμένη ακριτική γωνιά της χώρας μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας.

– Οι γείτονές μας πρέπει να καταλάβουν, ότι μόνο η συνεργασία, η συνεννόηση & η συνανάπτυξη έχει προοπτική. Όχι οι λεονταρισμοί & οι ανόητες ενέργειες.

«Σήμερα νιώθουμε υπερηφάνια για τα μεγάλα ιδεώδη της Επανάστασης του ’21, τις αξίες του Διαφωτισμού» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι. Ο λαός διαχρονικά συνάντησε πολλά εμπόδια, πέρασε βάσανα, κακουχίες, αλλά στέκεται όρθιος, τόνισε, προσθέτοντας πως μέσα από την ομοψυχία βγήκε πάντα πιο δυνατός. Έστειλε δε ηχηρό μήνυμα και προς την Τουρκία.

«Δεν θα μπορούσα να βρω πιο σημαντικό τόπο να παρευρεθώ σήμερα… Ήρθα στην εσχατιά της Ελλάδας, εδώ που χτυπάει η καρδιά της χώρας, που υψώνεται η γαλανόλευκη, που φυλάτε Θερμοπύλες» είπε ο κ. Τσίπρας.

Έλληνας πρωθυπουργός στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί τόνισε:

«Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα που όλοι οφείλουν να την υπολογίζουν. Ως μια δύναμη ειρήνης και συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Ως μια δύναμη που προωθεί το διάλογο και τη συνεννόηση».

«Η ιστορία μας δεν είναι η καταφυγή μας. Δεν επικαλούμαστε το μεγαλείο της, με νοσταλγία. Είναι η δύναμή μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζει τη συλλογική του αυτοπεποίθηση ένας λαός που σε κάθε δυσκολία βρήκε τον τρόπο να την υπερβεί».

«Εμείς, έχουμε τα χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση. Αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε, που γνωρίζει η συλλογική μας συνείδηση από χρόνια, που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας, για να υπερασπιστούμε το δίκαιο και τη κυριαρχία μας» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Φωτο: Twitter /primeminister – Facebook

 


Σχολιάστε εδώ