Αντ. Αυγερινός: Τι θα γίνει με τα χιλιάδες ευρώ που λείπουν από τα ταμεία του ΕΕΣ;

Αντ. Αυγερινός: Τι θα γίνει με τα χιλιάδες ευρώ που λείπουν από τα ταμεία του ΕΕΣ;


Του
Dr ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ
Υποστράτηγου ε.α.,
πρώην Προέδρου ΕΕΣ,
Φαρμακοποιού


Γιατί ταλαιπωρούν τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισσες και αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,
Πορευόμενος ξανά τον δρόμο του διχασμού της κοινότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Μαμαντόπουλος προχώρησε σε μια εξαγγελία με την οποία προσπαθεί να επιρρίψει σε άλλους τη σκληρή πραγματικότητα και δεινή κατάσταση που ο ίδιος έχει φέρει στον Οργανισμό, καθώς επίσης και τις ευθύνες της διοίκησής του αλλά και την αναποτελεσματικότητα των μεθόδων του.

Προσπαθώντας να καπηλευτεί το εθελοντικό πνεύμα, αναφέρει πως εκλέχθηκε στο ΚΔΣ, στο οποίο είναι σήμερα πρόεδρος, από τους εθελοντές, για να έχουν δήθεν έναν δικό τους άνθρωπο, όπως αναφέρει. Κρίμα όμως για την έντονη αυθάδεια που επιδεικνύει, καθώς όλη η Ελλάδα γνωρίζει ποιοι τον εξέλεξαν. Είναι σε όλους γνωστό ότι εκλέχθηκε από το παλαιό κατεστημένο του ΕΕΣ, στο οποίο δεν συμμετείχαν οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, αφού τους απαγορευόταν να είναι μέλη και να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του Ιουνίου του 2018.

Είναι επιβλαβές και ανορθόδοξο να προσπαθεί με αναλήθειες ο πρόεδρος του ΕΕΣ να παραπλανεί εθελοντές, μέλη και πολίτες με εσκεμμένες παραλήψεις. Θα περιμέναμε να δοθούν απαντήσεις-εξηγήσεις και όχι απλά μια συγγνώμη για την απόφαση της κεντρικής διοίκησης να βεβαιώσουν τα νέα εγγραφέντα μέλη με προσωπική παρουσία την υπογραφή τους. Είναι τραγικό να απαιτούν από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού να επιβεβαιώσουν την υπογραφή τους για να γίνουν μέλη.

Είναι πρόδηλη η έλλειψη σεβασμού σε ανθρώπους που προσφέρουν εδώ και τόσα χρόνια τεράστιο έργο στον Ερυθρό Σταυρό. Πώς είναι δυνατόν να έχει ερυθροσταυρική νοοτροπία και πίστη ένας άνθρωπος που όχι μόνο ορκίζεται ψευδώς στο Ευαγγέλιο αλλά και δεν αισχύνεται καθόλου μοιράζοντας ανυπόστατες υποσχέσεις πως θα ήταν πρόεδρος μόνο για δύο μήνες, κάνοντας, δήθεν, μία εξυπηρέτηση, όπως ανέφερε τότε;

Υποσχόταν στο υπουργείο, στους εργαζομένους και τους εθελοντές, αλλά καμία από τις υποσχέσεις του δεν έχει τηρήσει.Ό,τι πιο οδυνηρό για τον ΕΕΣ, ο ίδιος ο πρόεδρός του να διακατέχεται από ανυποληψία. Το ερυθροσταυρικό όμως πνεύμα που θέλει να επικαλείται επιτάσσει να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα διαφάνειας που αφορούν τον ΕΕΣ, απαντήσεις που, όπως είναι προφανές, αποφεύγει συστηματικά. Σε πάρα πολλά τμήματα του λεκανοπεδίου Αττικής δεν υπάρχει απολύτως καμία εξυπηρέτηση για τα μέλη που προσέρχονται προκειμένου να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις ώρες που μπορούν να προσέλθουν, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία τους. Ο κ. Μαμαντόπουλος όμως αδιαφορεί περί αυτού, καθώς τον εξυπηρετεί η μη προσέλευση για επιβεβαίωση εγγραφής όσων δεν εκτιμώνται ως υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με πλήθος καταγγελιών, δεν τηρείται για όλους η ίδια διαδικασία ταυτοποίησης, καθώς υπάρχουν περιστατικά στο λεκανοπέδιο Αττικής όπου οι λίστες επιβεβαίωσης εγγραφής μελών ταξιδεύουν χέρι χέρι, ενώ σε άλλους δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πώς και κυρίως πότε θα μπορέσουν να επιβεβαιώσουν την υπογραφή τους. Ποιος εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας στο τμήμα της Ιεράπετρας (περίπου 400 μέλη), όπου ο ίδιος είναι πρόεδρος;

Ο κόσμος βοά για την παρεκτροπή των τυπικών διαδικασιών. Άλλα αναφέρονται στις εγκυκλίους της κεντρικής διοίκησης και άλλα τηρούνται, μεταλλάσσοντας τη διαδικασία ταυτοποίησης κατά τον τρόπο εξυπηρέτησής τους. Υπάρχουν αναφορές που έχουν να κάνουν με την παραβίαση του ορισμού υπευθύνου εγγραφής μελών. Η εγκύκλιος της κεντρικής διοίκησης αναφέρει ότι πρέπει να είναι είτε υπάλληλος του ΕΕΣ είτε μέλος του ΔΣ του περιφερειακού τμήματος. Σε τμήμα της Θεσσαλίας καθώς και σε πολλά τμήματα ανά την Ελλάδα δεν έχει ακολουθηθεί η οδηγία και έχουν οριστεί υπεύθυνοι εγγραφής μελών εθελοντές.

Δεν είναι λοιπόν μόνο ένα θέμα συγγνώμης, κύριε Μαμαντόπουλε. Η απώλεια των ημερομισθίων των πολιτών, προκειμένου να μπορέσουν να ξαναεγγραφούν, καθώς και η ταλαιπωρία όλων τους είναι αποτέλεσμα της ανακολουθίας σας. Λυπούμαστε, κύριε Μαμαντόπουλε, αλλά υποβάλλετε σε διαδικασίες πρωτάκουστες και χωρίς καμία εγγύηση για την εγκυρότητά τους τούς έλληνες πολίτες.

Ο κ. Μαμαντόπουλος επικαλείται το ερυθροσταυρικό πνεύμα για την αναβολή των εκλογών, όμως ξεχνάει τα εξής:

Το ερυθροσταυρικό πνεύμα, κύριοι, είναι αυτό που επιτάσσει να δοθούν απαντήσεις για τα κακώς κείμενα που παρατηρούνται από πληθώρα ενεργειών ως προς τη διαφάνεια της επανεγγραφής όσων επιθυμούν να είναι μέλη στον ΕΕΣ.

Το ερυθροσταυρικό πνεύμα είναι αυτό που επιτάσσει την τήρηση των κανόνων. Δεν είναι δυνατόν να δίνετε έ­γκριση σε νυν μέλη του ΚΔΣ που έχουν οικονομικές συναλλαγές με τον ΕΕΣ ή κατέχουν καίριες θέσεις σε δημοτικά συμβούλια να θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα, καθώς το καταστατικό ρητώς το απαγορεύει. Το ερυθροσταυρικό πνεύμα, κύριοι, είναι αυτό που επιτάσσει να αναζητηθούν και να διεκδικηθούν με κάθε νόμιμο τρόπο τα χιλιάδες ευρώ που λείπουν από τα ταμεία του ΕΕΣ και ως γνωστό είχαν απολεσθεί υπό την προεδρία του κ. Οικονομόπουλου.

Σιγή ιχθύος όμως από το ΚΔΣ, γιατί κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Προκαλεί θλίψη και απογοήτευση όταν επικαλείται κάποιος αξίες και ιδανικά που στην πορεία του τα έχει καταπατήσει. Για εμάς το ερυθροσταυρικό πνεύμα, από το οποίο επιβάλλεται να διακατέχεται ο πρόεδρος του ΕΕΣ, πρέπει να διέπεται από σεβασμό προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και από αισθήματα αλληλεγγύης. Επίσης, να προωθεί την αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία, να έχει όραμα για το μέλλον. Δυστυχώς, όμως, οι αξίες και θέσεις αυτές απέχουν πολύ από τις πρακτικές της νυν κεντρικής διοίκησης.

ΥΓ.: Όσο για την πρόταση που έκανε μέλος του ΚΔΣ, περί αποχώρησης από τη διεκδίκηση της ανάληψης θέσεων διοίκησης του ΕΕΣ από όλους όσους συμμετείχαν στο παρελθόν στην εξουσία της διοίκησης, συμφωνούμε πλήρως και πρώτοι εμείς το είχαμε δηλώσει σε τηλεοπτική συνέντευξη, αρκεί να γίνει αποδεκτή αυτή η άποψη από όλους και να αποσύρουν όλοι τις υποψηφιότητές τους.


Σχολιάστε εδώ