«Άνοιξη» στο Κτηματολόγιο

«Άνοιξη» στο Κτηματολόγιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία συλλογής δηλώσεων σε όλη τη χώρα, ενώ από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης, που στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, στη λεωφόρο Βεΐκου 137.

Για πρώτη φορά, όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας μας, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική, μπορούν να εξυπηρετηθούν σε ένα σημείο, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στην περιφέρεια και αυτό αποτελεί ένα στοίχημα τόσο για τη διοίκηση του Κτηματολογίου όσο και για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στις αρχές του έτους οι πολίτες έδειξαν απροθυμία, καθώς μόνο ένας στους είκοσι δήλωσε την ακίνητη περιουσία του. Ήδη, όμως, οι πρώτες ενδείξεις από τη μαζική προσέλευση των πολιτών στο Γαλάτσι δείχνουν πως πιθανότατα θα… έρθει η… άνοιξη στο Κτηματολόγιο.

Την εβδομάδα που πέρασε πάνω από πέντε χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν τα 3.000 τ.μ. που έχει μισθώσει το Κτηματολόγιο, αξιοποιώντας τους χώρους των Ολυμπιακών Ακινήτων, και εξυπηρετήθηκαν αποτελεσματικά, αφού το κεντρικό γραφείο είναι στελεχωμένο με έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη (δικηγόρους και τοπογράφους μηχανικούς), που θα παρέχουν καθημερινά δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες μέχρι το τέλος του έτους.

Σίγουρα υπάρχουν οργανωτικές παραλείψεις, το εγχείρημα όμως είναι δύσκολο και πρωτοφανές για τα κρατικά δεδομένα και προφανώς όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Άρχισαν να συμπαθούν το… ποντίκι

Την ίδια στιγμή υπάρχουν και αυξητικές τάσεις στην ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων, την οποία όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες δείχνουν τα επιλέγουν καθημερινά, σε βαθμό που την προηγούμενη εβδομάδα το σύστημα… υπερφόρτωσε, αφού χιλιάδες πολίτες υπέβαλαν σαρωμένα τα έγγραφά τους στην κτηματολογική πλατφόρμα. Υπάρχουν βέβαια καθυστερήσεις, αλλά όλα δείχνουν να βελτιώνονται σταδιακά.


Σχολιάστε εδώ