ΣΕΚΒΕ: Όλοι μαζί γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης – Πέμπτη 21η Μαρτίου

ΣΕΚΒΕ: Όλοι μαζί γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης – Πέμπτη 21η Μαρτίου

Στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης
Η είσοδος είναι ελεύθερη


Η γιορτή της Ποίησης αποτελεί πλέον θεσμό εδώ και δεκατέσσερα χρόνια που υλοποιείται από τον φορέα μας στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Αφιερωμένη φέτος στον μεγάλο Ποιητή της Θεσσαλονίκης Ντίνο Χριστιανόπουλο.

Επίσης είναι αφιερωμένη και στη μνήμη του Ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, στον εμπνευστή της ιδέας αυτής, που ύστερα από δική του πρόταση καθιερώθηκε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης να γιορτάζεται την 21η Μαρτίου.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2018 και ώρα 7μ.μ. σε αίθουσα της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Κέντρο Μουσικής, Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, (Κουντουριώτου 17, απέναντι από το Λιμάνι ).

Στη Γιορτή συμμετέχει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μέσω των ηθοποιών του οι οποίοι θα διαβάσουν ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου, λογοτέχνες από την Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, το Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής ΑΠΘ «Ο Φιλόλογος», φοιτητές-μαθητές που έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιο Ποιητικό Μαθητικό Διαγωνισμό που πραγματοποιεί ο Σ.ΕΚ.Β.Ε. κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τελεί δε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουν επίσης οι χορωδίες :

-η μικτή χορωδία του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπό τη διεύθυνση της Αν. Καθηγήτριας Μουσικής κ. Άννας Μαρίας Ρεντζεπέρη- Τσώνου

το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Ηρακλή Παναγόπουλου

η Χορωδία Αρμονία Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του κ. Νικολάου Α. Κυριακού.

Παράλληλα η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και μουσικά από την ερμηνεύτρια – ποιήτρια Ντίνα Παπαϊωάννου που θα μας τραγουδήσει κομμάτια γραμμένα από μεγάλους ποιητές, στιχουργούς και μουσικούς.


21η Μαρτίου γιορτάζουμε την Ποίηση με απαγγελίες ποιημάτων είτε δικά σας ή και αγαπημένων σας ποιητών.

«Η Ποίηση ας είναι για τον καθένα μας πνοή ζωής και ελπίδας στην καθημερινότητα μας »


 


Σχολιάστε εδώ