Γιατί στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει Άγιαξ…

Γιατί στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει Άγιαξ…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Στο πρώτο ματς στην Ολλανδία το σκορ ήταν 2-1 για τη Ρεάλ. Και οι περισσότεροι μιλούσαν για τελειωμένη πρόκριση. Και όμως ο Άγιαξ έριξε μια ξεγυρισμένη τεσσάρα στη «Βασίλισσα» και προκρίθηκε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και στη συνέχεια ήρθαν τα μηνύματα από πλευράς των οπαδών στα social media: «Είδατε; Υπομονή και επιμονή θέλει. Δεν παίζουν ποδόσφαιρο τα μπάτζετ. Με πιτσιρίκια από τις ακαδημίες έκαναν όλη την Ευρώπη να μιλάει γι’ αυτούς».

Όλα αυτά είναι πολύ ωραία. Αλλά στη θεωρία. Διότι ο Έλληνας επιμονή μπορεί να έχει, αλλά υπομονή ποτέ. Οι παράγοντες και τα στελέχη δεν έχουν τα… άντερα να στείλουν πρώτοι το μήνυμα στον κόσμο τους για το τι χρειάζεται για να πετύχει μία ελληνική ομάδα ό,τι κι ο Άγιαξ.

Σαφώς και στον Άγιαξ μπορεί να χάθηκαν στόχοι. Αλλά ποτέ δεν άλλαξαν τη φιλοσοφία τους. Η ομάδα πήρε πρωτάθλημα το 2004. Το ξαναπήρε το 2011. Τελευταίο πρωτάθλημά του είναι το 2014. Όχι, δεν χάλασε ο κόσμος. Φαντάζεστε τι θα γινόταν εδώ; Να έλεγε κάποιος ότι θα βάλουμε τους πιτσιρικάδες, αλλά για κάποια χρόνια δεν θα πάρουμε πρωτάθλημα; Θα είχε… ανατιναχθεί το σύμπαν.

Και κάτι άλλο. Στις 27/1/2019 ο Άγιαξ συνετρίβη από τη Φέγενορντ (το αντίστοιχο Παναθηναϊκός-Ολυ­μπιακός της Ολλανδίας) με σκορ 6-2! Ουδείς ακού­μπησε τους παίκτες του Αίαντα. Εδώ τι θα γινόταν;


Σχολιάστε εδώ