Μεταγραφή-έκπληξη έκανε ο Γ. Μώραλης

Μεταγραφή-έκπληξη έκανε ο Γ. Μώραλης

-Ήταν μέχρι τώρα σύμβουλος με τον συνδυασμό του ΚΚΕ!

«Κόλπο γκρόσο» έκανε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, με την προσχώρηση στο ψηφοδέλτιό του του Ηλία Σαλπέα, πρωτοκλασάτου στελέχους της Λαϊκής Συσπείρωσης, του συνδυασμού που πρόσκειται στο ΚΚΕ! Το γεγονός προκάλεσε τεράστια εντύπωση, καθώς είναι η πρώτη φορά που κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ αυτομολεί προς άλλον συνδυασμό, άλλο κόμμα ή άλλη παράταξη. Ο Ηλίας Σαλπέας είναι γιος του αείμνηστου Παναγιώτη Σαλπέα, εμβληματικού προέδρου του ΕΠΣΠ που επί σειρά ετών ήταν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ.

Η απουσία του Ηλία Σαλπέα από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τους τελευταίους μήνες, και κυρίως από την Πρωτοχρονιά και μετά, είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ο οποίος ήθελε με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει τη διαμαρτυρία του επειδή το κόμμα δεν τον επέλεξε ως επικεφαλής του συνδυασμού του στον Πειραιά, μετά την αποχώρηση της Ελπίδας Παντελάκη, αλλά προτίμησε να μεταθέσει τη Διαμάντω Μανωλάκου από την Β’ Πειραιά.

Είναι πολύ πιθανό -ήδη συζητιέται στους… καφενέδες του Πειραιά- ο Μώραλης να ετοιμάζει κι άλλη έκπληξη, που σύντομα θα σκάσει.

Από την πλευρά του ο Νίκος Βλαχάκος ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα σε έναν μεγάλο αριθμό των υποψηφίων του, είναι κορυφαία στελέχη της ΝΔ του Πειραιά, εξέχοντες γιατροί. Η συγκέντρωση στο ΕΒΕΠ ήταν εντυπωσιακή, με 2.500 άτομα να έχουν κατακλύσει όλους τους ορόφους, ακόμα και το πεζοδρόμιο. Από τους νυν συμβούλους του πρώην δημάρχου ανακοινώθηκαν η Πασχαλίνα Καλαγιά και ο Κυριάκος Μανωλάκος, ενώ από τους πρώην ο Θεόδωρος Σκορδίλης και ο Μύρων Καλαϊτζάκης.

Εξάλλου, τις επαφές του με υπουργούς και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης συνεχίζει εξάλλου ο Νίκος Μπελαβίλας.

Φωτό: fosonline.gr


Σχολιάστε εδώ