Θέλει τον σταυρό ο Μητσοτάκης

Θέλει τον σταυρό ο Μητσοτάκης

-Για να απαλλαγεί από πιέσεις

Με… ανακούφιση υποδέχθηκαν στην Πειραιώς τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, σύμφωνα με την οποία οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με σταυρό προτίμησης και όχι με λίστα, όπως ανέφεραν σχετικές φήμες των προηγούμενων ημερών. Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς να ισχύσει ο σταυρός για δύο σοβαρούς λόγους:

Πρώτον, διότι έτσι όλοι οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να δώσουν σκληρή μάχη προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν μία από τις εκλόγιμες θέσεις. Κάτι που θα αποβεί προς όφελος και της παράταξης. Αν ίσχυε η λίστα, μάχη θα έδιναν όσοι ήσαν σίγουροι ότι θα εκλεγούν.

Δεύτερον, με τον σταυρό δεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη περί ανανέωσης και δεν θα διαταρα­χθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες. Στην περίπτωση της λίστας θα ήταν υποχρεωμένος να επιλέξει τα πρόσωπα που θα εκλεγούν, με… συνέπεια να υπάρχουν δυσαρεστημένοι, όποιες και αν ήταν οι επιλογές του. Αν για τις εκλόγιμες θέσεις επέλεγε τους «παλιούς» θα… πήγαιναν περίπατο τα περί ανανέωσης και αν πάλι έδινε προβάδισμα στους «νέους» θα προκαλούσε τη δυσφορία προβεβλημένων στελεχών που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές.


Σχολιάστε εδώ