Αποκάλυψη Μιχάλη Ιγνατίου στο OPEN: Νέο «χτύπημα» Τραμπ σε Ερντογάν αν εγκαταστήσει τους S-400 (βίντεο)

Αποκάλυψη Μιχάλη Ιγνατίου στο OPEN: Νέο «χτύπημα» Τραμπ σε Ερντογάν αν εγκαταστήσει τους S-400 (βίντεο)

Όπως σημειώνει στο κεντρικό δελτίο του OPEN TV ο Μιχάλης Ιγνατίου, η απόφαση αυτή των ΗΠΑ θα είναι οριστική αν η Τουρκία δεν προχωρήσει στην αναστολή της αγοράς των ρωσικών S-400.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είναι οριστικό», ανέφερε ο Μιχάλης Ιγνατίου. «Η αμερικανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδώσει τα μαχητικά F-35 στην Τουρκία εάν αυτή δεν ακυρώσει την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η τελική απόφαση του Πενταγώνου. Αυτή είναι η πρότασή του προς τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα το πρωί οι γερουσιαστές μέλη της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων άκουσαν με ικανοποίηση ότι το Πεντάγωνο συμφωνεί με τη θέση τους ότι η Τουρκία δεν πρέπει να προμηθευτεί πιά αμερικανικά οπλικά συστήματα στην περίπτωση που εγκαταστήσει τους S-400 στο έδαφος της. Ο Αμερικανός στρατηγός, Κέρτις Σκαπαρρόττι, που κλήθηκε από τους γερουσιαστές μέλη της Επιτροπής Ένοπλων Δυνάμεων δήλωσε δημόσια ότι δεν θα προτείνει την παράδοση των F-35 στην Άγκυρα αν αυτή δεν αναστείλει τη συμφωνία για τους S-400 με τη Ρωσία.

Ο στρατηγός σημείωσε ότι, ως στρατιωτικός αξιωματούχος, συμβουλεύει να μην επιτρέπεται η χρήση των κορυφαίων αεροσκαφών των ΗΠΑ σε χώρες που λειτουργούν ρωσικά στρατιωτικά συστήματα, και ειδικά συστήματα αεροπορικής άμυνας. “Θα έλεγα», είπε, «αν αποδεχτούν (οι Τούρκοι) το σύστημα S-400 και το εγκαταστήσουν μέσα στην Τουρκία […] Αυτό παρουσιάζει ένα πρόβλημα σε όλα τα αεροσκάφη μας [και] ειδικά τα F-35… Οι καλύτερες στρατιωτικές συμβουλές μου είναι ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε με την παράδοση των F-35, και δεν πρέπει να εργαζόμαστε με ένα σύμμαχο που διαθέτει ρωσικά συστήματα, ειδικά συστήματα αεράμυνας», όπως οι S-400.

Χθες το βράδυ, ο κ. Τραμπ προχώρησε σε μία κίνηση που φαίνεται ότι συνδέεται με την αγορά των S-400. Ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις συμφωνίες με την Τουρκία και την Ινδία για προνομιακή μεταχείριση στο πεδίο του εμπορίου. Βάζει για δασμούς για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. Τι κοινό έχουν η Ινδία και η Τουρκία; Αγόρασαν και οι δύο χώρες τους S-400 από την Ρωσία».

 


Σχολιάστε εδώ