Π. Γερουλάνος: Θέλουμε η Αθήνα να μπορεί να φιλοξενήσει τα όνειρα των παιδιών μας

Π. Γερουλάνος: Θέλουμε η Αθήνα να μπορεί να φιλοξενήσει τα όνειρα των παιδιών μας

-Συνέντευξη Παύλου Γερουλάνου στο Real fm 97,8 στον Νίκο Χατζηνικολάου

Στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε Δήμαρχο, όχι κόμμα

Κατ΄ αρχάς οι δημοτικές εκλογές στην Αθήνα αλλάζουν. Παλιά το βασικό  θέμα ήταν ποιο κόμμα σε υποστηρίζει. Σήμερα εκτιμώ ότι το βασικό είναι να πείσεις κάθε έναν από τους δημότες ότι αυτό που έχεις να πεις, αξίζει τον κόπο, είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Θέλω να πιστεύω ότι και στις εκλογές αυτό θα εκφραστεί, ότι δηλαδή οι δημοτικές εκλογές δεν θα γίνουν μέρος της πόλωσης την οποία βλέπουμε να υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή και ότι εμείς οι Αθηναίοι θα επιλέξουμε αυτόν που είναι καλύτερος δήμαρχος και όχι το κόμμα το οποίο θέλουμε να πάει μπροστά στις εκλογές.

Οι 3 βασικές μου προτεραιότητες

Τι πρέπει να αλλάξει; Το αίσθημα ανασφάλειας, η αίσθηση εγκατάλειψης και η χαώδης γραφειοκρατία του Δήμου. Σπασμένα παγκάκια και πεζοδρόμια, τα φώτα που δεν λειτουργούν και σκοτεινιάζουν τους δρόμους μας, όλα αυτά φέρνουν την ανομία μέσα στις γειτονιές μας και η ανομία μας ωθεί στην παραίτηση και τελικά στη φυγή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αρχίσουμε να αντιστρέφουμε αυτό το κλίμα. Να είναι ο δήμος μπροστά, να είναι ο δήμαρχος ένας δήμαρχος ακτιβιστής, ο οποίος πάει εκεί, λύνει τα θέματα έτσι ώστε να αρχίσει ο κόσμος να νιώθει το δήμο δίπλα του. Και αυτό είναι αυτό που έχουμε πει ότι θα κάνουμε από την πρώτη στιγμή.

Να μην εγκαταλείψουν την πόλη οι νέοι Αθηναίοι

Βασικός μας στόχος είναι να πείσουμε ότι η Αθήνα είναι μια πόλη στην οποία μπορούν τα παιδιά μας να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Αυτό με νοιάζει και προσωπικά διότι έχω δυο κόρες 13 και 16 ετών, οι οποίες θέλω να θεωρούν την Αθήνα ως τον τόπο τους και τον τόπο στον οποίο μπορούν να κάνουν τα πράγματα που ονειρεύονται.

Μπορείτε να ακούσετε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.


Σχολιάστε εδώ