Φωτιά οι ομογενείς σε ΗΠΑ και Αυστραλία για όσους ψήφισαν τις Πρέσπες

Φωτιά οι ομογενείς σε ΗΠΑ και Αυστραλία για όσους ψήφισαν τις Πρέσπες

Αναβρασμός επικρατεί στην ελληνική ομογένεια σε ΗΠΑ και Αυστραλία λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οργή κατά της κυβέρνησης να έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Σε βαθμό τέτοιο που να έχουν χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητους» όσους ψήφισαν τη Συμφωνία και τους ζητούν να επισκεφθούν τις χώ­ρες αυτές για εκδηλώσεις της ομογένειας.

Εν όψει των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, οι οργανώσεις της Νέας Υόρ­κης εξέδωσαν «απαγορευτικό» όχι μόνο για τα μέλη της κυβέρνησης και τους βουλευτές που ψήφισαν τη Συμφωνία, αλλά για το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα. Όχι μόνο δεν σκοπεύουν να προσκαλέσουν κάποιους, αλλά διεμήνυσαν ότι είναι άπαντες ανεπιθύμητοι και να μην τολμήσουν να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για τις εκδηλώσεις. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρό­νια. Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις χαρακτηρίζουν τη Συμ­φωνία των Πρεσπών «μαύρη σελίδα» στην Ιστορία της χώρας μας και επιτίθενται με σφοδρότητα σε όσους την υπέγραψαν και την ψήφισαν.

Είχαν προηγηθεί οι ομογενείς της Αυστραλίας. Σε ανακοίνωσή της η Παμμακεδονική Ομοσπονδία χαρακτήρισε «persona non grata» τους 153 βουλευτές που ψήφισαν στη Βουλή τη Συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς τους «εθνικά επονείδιστους»! Παράλληλα ζήτησαν να ματαιωθεί το προγραμματισμένο ταξίδι του υφυπουργού Τέρενς Κουίκ στην Αδελαΐδα, προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα και η γελοιοποίηση της επίσκεψης.

Προειδοποίησαν μάλιστα ότι αν, παρά ταύτα, το ταξίδι πραγματοποιηθεί, θα αποδοκιμάσουν τον κ. Κουίκ σε κάθε ευκαιρία και με κάθε νόμιμο τρόπο. Τέλος, προειδοποιούν την κυβέρνηση «να μην προκαλέσει τον Ελληνισμό της Αυστρα­λίας, διότι», όπως επισημαίνουν, «θα μας βρει μπροστά της». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομογενείς στην Αυστρα­λία βρίσκονται συχνά πυκνά αντιμέτωποι, όλα αυτά τα χρόνια, με τη σκοπιανή προ­παγάνδα και με τις τελευταίες εξελίξεις αισθάνονται προδομένοι.

Ανάλογο κλίμα οργής επικρατεί και στην ομογένεια του Καναδά, όπου και εκεί οργιάζει η σκοπιανή προπαγάνδα, ενώ μετά την κύρωση της Συμφωνίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικό­τητας. Οι συνηθισμένες φράσεις των ομογενών σε Τορόντο και Κεμπέκ είναι «ντροπή» και «προδοσία».


Σχολιάστε εδώ