Στο τέλος θα τα ακούσει κι από πάνω η Λούκα Κατσέλη…

Στο τέλος θα τα ακούσει κι από πάνω η Λούκα Κατσέλη…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


επειδή… τροφοδότησε τον «ηθικό κίνδυνο» και έκανε δύσκολη τη ζωή των τραπεζιτών, όπως έγραψε οικονομικός συντάκτης παραδοσιακής εφημερίδας, που συνεχίζει να κυκλοφορεί.

Δηλαδή, τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι εκείνος που κατόρθωσε να βάλει το κεφάλι της οικογένειάς του στον… ντορβά έφαγε τα λεφτά της τράπεζας; Μα τη μερίδα των θαλασσοδανείων άρπαξαν οι γνωστοί μεγαλοεπιχειρηματίες, που έφαγαν τα περισσότερα και μετά βάρεσαν κανόνι.


Βάλτε στην άκρη 29.700 ευρώ, μην έρθουν ξαφνικά οι δανειστές μας και ζητήσουν από τον καθένα μας αυτά τα λεφτά, που είναι η οφειλή του κάθε Έλληνα για τα δισεκατομμύρια ευρώ που μας έδωσαν και θα τα πάρουν πίσω πολλαπλάσια με τα πανωτόκια. Αυτή είναι η… αλληλεγγύη στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι μας…


Να και ένα… Νόμπελ που μας έδωσαν. Στην έρευνα του Σουηδικού Ινστιτούτου Timbro η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα σε λαϊκισμό στην Ευρώπη. Άξιος ο μισθός των πολιτικών μας, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Μάλιστα, η χώρα μας είναι μία από τις τέσσερις χώρες-μέλη της ΕΕ όπου η κυβέρνηση αποτελείται μόνο από λαϊκιστές.


Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ αναδεί­χθηκε η καλύτερη Επίτροπος στην Επιτροπή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα της BCW. Οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη πρόεδρος της Εκτελεστικής Εξουσίας της ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι πέμπτος στον κατάλογο με τους δημοφιλέστερους Επιτρόπους. Εξάλλου, το 58% πιστεύει ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των Επιτρόπων στην επόμενη Επιτροπή.


Σχολιάστε εδώ