Μας πήρε χαμπάρι ο Τράα…

Μας πήρε χαμπάρι ο Τράα…

Βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα

-Πολιτικοί βάζουν σε κρατικές επιχειρήσεις μέλη της οικογένειάς τους!
-Έμαθε τα κόλπα μας…

«Πόσες φορές έχετε ακούσει για πολιτικούς που έχουν πρόσβαση σε κρατικές επιχειρήσεις και οι οποίοι τοποθετούν μέλη της οικογένειάς τους ή ψηφοφόρους τους στο μισθολόγιο της επιχείρησης; Και επί τη βάσει ποίων προσόντων γίνονται αυτοί οι διορισμοί; Πόσες φορές έχετε ακούσει για στελέχη επιχειρήσεων που έχουν βρεθεί σε δυσχερή θέση επειδή πολιτικοί παρεμβαίνουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, υποχρεώνοντας τα στελέχη να αλλάξουν τις τιμές που χρεώνει η επιχείρηση, επειδή ο πολιτικός ήθελε να διανείμει μια κρατική επιδότηση σε μια μερίδα ανθρώπων που χρη­σιμοποιούν τα αγαθά ή τις υπηρεσίες της επιχείρησης;

Στη συνέχεια το στέλεχος της επιχείρησης πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο δεδομένων των συνθηκών και να ελπίζει πως η επιχείρηση δεν θα βρεθεί εκτός συναγωνισμού. Τότε όμως τα στελέχη αυτής της επιχείρησης δεν γίνεται να αποδεχθούν πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις τους και εσείς δεν μπορείτε να τους θεωρήσετε πλήρως υπεύθυνους. Το αποτέλεσμα είναι συχνά οι πολιτικοί να διορίζουν και στελέχη επιχειρήσεων, τα οποία φυσικά είναι φίλοι τους. Τα πράγματα αρχίζουν και διαστρεβλώνονται όλο και περισσότερο και η επακόλουθη καταστροφή της αξίας της επιχείρησης όλο και μεγαλώνει.

Ομοίως, το να επιτρέπεται σε στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων να καθορίζουν πολιτικές αποφάσεις ‘‘εκ μέρους της κοινωνίας’’ είναι σαν να βάζεις τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Αυτό θα οδηγήσει σε σταδιακή εξαφάνιση των προβάτων και στο τέλος της ημέρας οι ψηφοφόροι θα απομείνουν με άδειο μαντρί».

* Από το άρθρο του με τίτλο «Ιδιωτικοποιήσεις (μέρος 1ο)» στην «Καθημερινή».

Φωτό: newsbomb.gr


Σχολιάστε εδώ