Όπου και να κοιτάξεις, σε πληγώνει…

Όπου και να κοιτάξεις, σε πληγώνει…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα, αλλά και έξω, παραπέρα. Δεν μπορούν να λένε ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια και πλέον είμαστε λεύτεροι όταν πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν δικηγόρο για υποθέσεις που έχουν και ζητάνε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να τους διορίσει κάποιον.

Και την ίδια ώρα διαβάζεις ότι η περιουσία 26 δισεκατομμυριούχων, των πιο πλούσιων ανθρώπων, είναι ίση με τα εισοδήματα του φτωχότερου μισού της Γης. Τα περιουσιακά τους στοιχεία ισούνται με τα εισοδήματα των φτωχότερων 3,8 δισ. κατοίκων του πλανήτη.

Το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών μεγεθύνεται και αυτό τροφοδοτεί την οργή σε όλο τον κόσμο.


Αυτό κι αν είναι ελληνική πρωτοτυπία, που πρέπει να την κατοχυρώσουμε για να βγάλουμε πολλά λεφτά. Την αξιολόγηση στα σχολεία θα την κάνουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, όπως επιτάσσει η υπουργική απόφαση. Μυαλό δεν βάζουμε. Όλοι τους κάνουν τους ξερόλες και αυτοί που πληρώνουν τη νύφη για τα πειράματά τους είναι οι μαθητές.


Ξεπέρασαν τους πάντες οι τράπεζες της Αυστραλίας: Χρέωναν ακόμη και… πεθαμένους! Χαμός έχει γίνει με ένα σωρό καταγγελίες για αθρόες χρεώσεις υπηρεσιών που ουδέποτε χορηγήθηκαν. Ήδη η κυβέρνηση της Καμπέρα δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού κλάδου.
«Έχουμε να κάνουμε με μια απίστευτη συμπεριφορά αχαρακτήριστων τραπεζικών διοικήσεων που εκπορεύεται από την απληστία. Μιλάμε για διεφθαρμένες επιχειρήσεις», τόνισε ο αυστραλός υπουργός Οικονομικών Τζος Φράιντενμπεργκ.


Ούτε μεταξύ τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν ο ΟΑΕΔ και η ΕΛΣΤΑΤ. Άλλον αριθμό ανέργων ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ και άλλον η ΕΛΣΤΑΤ! Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 1.116.816 και η ΕΛΣΤΑΤ περιορίζει τους ανέργους σε 875.997.
Ποιος από τους δύο λέει την αλήθεια;


Σχολιάστε εδώ