Έγινα παπάς και παπάς θέλω να αισθάνομαι

Έγινα παπάς και παπάς θέλω να αισθάνομαι

«Είναι σαν να έχω γεννηθεί εδώ, στις προσφυγικές συνοικίες της Ν. Ιωνίας και της Φιλαδέλφειας. Έγινε το σπίτι μου. Μ’ αρέσει. Το ζω ρε παιδί μου. Βγαίνω στον δρόμο, πετάγονται από τα μαγαζιά, μου λένε ‘‘πού είσαι δέσποτα τι κάνεις; Έλα να πιούμε κάνα τσίπουρο’’. Το τι μπουκάλια έχω στη Μητρόπολη δεν μπορείς να φανταστείς. Έχουν μάθει τη λατρεία μου για το τσίπουρο και όποιος έρχεται μού φέρνει και από ένα. Υπάρχει μία πολύ ανθρώπινη σχέση».

[Του αρέσει και το θέατρο αλλά η λατρεία του είναι το σινεμά. Οι ταινίες.] «Οι ταινίες σου δίνουν πολλά πράγματα. Και μία ταινία που άλλαξε τον κινηματογράφο, το 1999, και τον πήγε αλλού είναι το “The Matrix”. Αυτό που τώρα ανακαλύπτεται και το λένε το artificial intelligence τότε βγήκε». «Το αγαπημένο μου συγκρότημα είναι οι Pink Floyd και όποτε έχω τις μαύρες μου θα ακούσω το “Shine on you crazy diamond”, ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχω ακούσει».

«Με αξίωσε ο Θεός, έγινα παπάς και παπάς θέλω πάντα να αισθάνομαι. Αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα. Να έχεις την αίσθηση του Ποιμένα μέσα στην Εκκλησία».

Υπογραφή: Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ, ετών 43, που δεν διστάζει να πει ότι η Εκκλησία πρέπει να δει το θέμα της χειροτονίας γυναικών!

Φωτό: newpost.gr


Σχολιάστε εδώ