Η Τουρκία χαιρετίζει τις ενέργειες της Γερμανίας εναντίον του PKK

Η Τουρκία χαιρετίζει τις ενέργειες της Γερμανίας εναντίον του PKK

– Η πρόσφατη απαγόρευση των προπαγανδιστικών οργανώσεων της τρομοκρατικής ομάδας ήταν «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», λέει η τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο

Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο εκδοτικός οίκος Μεσοποταμίας και η εταιρεία πολυμέσων MIR απαγορεύτηκαν και διαλύθηκαν, καθώς λειτουργούσαν ως υποοργανώσεις του PKK.

Εξάπλωναν, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, την προπαγάνδα του ΡΚΚ δημοσιεύοντας βιβλία, προετοιμάζοντας περιεχόμενο πολυμέσων, διοργανώνοντας μουσικές συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το PKK έχει απαγορευτεί στη Γερμανία από το 1993, αλλά εξακολουθεί να δραστηριοποιείται με σχεδόν 14.500 οπαδούς του μεταναστευτικού πληθυσμού και χρησιμοποιεί τη χώρα ως πλατφόρμα για τις δραστηριότητες συγκέντρωσης κεφαλαίων, προσλήψεων και προπαγάνδας.

H Τουρκία χαιρέτισε την πρόσφατη απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει δύο μεγάλες προωθητικές εκστρατείες που ελέγχονται από την τρομοκρατική ομάδα του ΡΚΚ.

“Αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”, δήλωσε η Τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι η Τουρκία αναμένει περαιτέρω βήματα από τις γερμανικές αρχές για να περιορίσει τις δραστηριότητες προπαγάνδας, πρόσληψης και συγκέντρωσης κεφαλαίων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

 


Σχολιάστε εδώ