Συν/ξη Μ.Βορίδη (βουλευτής ΝΔ), στο Ρ/Σ 90,1 στην εκπομπή Secret με τον Π.Τζένο

Συν/ξη Μ.Βορίδη (βουλευτής ΝΔ), στο Ρ/Σ 90,1 στην εκπομπή Secret με τον Π.Τζένο

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Μάκης Βορίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Αναφορικά με το κλίμα μεταξύ Τσίπρα –Καμμένου

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Αν υπάρχει κάτι πολιτικά ενδιαφέρον σε όλο αυτό είναι ότι τελικώς ο κ. Καμμένος με τη συμπεριφορά του επέτρεψε να υπογραφή, να ενεργοποιηθεί και τελικά να ψηφιστεί η Συμφωνία αυτή με την οποία παραδόθηκε το όνομα Μακεδονία στους βόρειους γείτονες. Τα υπόλοιπα όλα είναι ενδεικτικό μιας αποπνέουσας σήψης και παρακμής του κυβερνητικού συστήματος αλλά αυτό που τελικά έγινε είναι η  πολιτική ήττα, η εθνική μειοδοσία. Ο Καμμένος μπορούσε να το σταματήσει αυτό, μπορούσε να το σταματήσει πριν τη ψήφο δυσπιστίας του καλοκαιριού. Μπορούσε να πάει στο συνέταιρος του και να του πει εκείνη τη χρονική στιγμή «σταμάτα το τώρα γιατί εγώ έχω φύγει από την κυβέρνηση τώρα», εκείνη τη χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε σε κάνει κάτι ο κ. Τσίπρας άρα το επέτρεψε. Μπορούσε να το κάνει με τη ψήφο δυσπιστίας  γιατί αν ήξεραν όλοι ότι θα καταψηφίσει ο κ.Καμμένος δεν ξέραμε πως θα τοποθετούνταν τα υπόλοιπα κόμματα και οι άλλοι βουλευτές άρα στην πραγματικότητα και με εκείνη την επιλογή του επέτρεψε να γίνει αυτή η ψηφοφορία. Τελικά σε ένα στημένο έργο, στημένο μέχρι τέλους, χάλασε η δουλειά διότι δεν κάνανε σωστές νομικές εκτιμήσεις για ένα άρθρο του κανονισμού γιατί αφού τα είχανε μαγειρέψει και είχανε δανείσει ο ένας στον άλλο βουλευτές για να κάνει τη δουλειά του ο κ. Τσίπρας αφού λοιπόν είχε γίνει όλο αυτό τότε εκείνη την χρονική στιγμή έγινε ένα λάθος ότι ενώ είχε συμφωνήσει με το Φωκά να πάει δεν μετρήσανε  και δεν ερμηνεύσανε καλά και δεν μελετήσανε καλά το άρθρο του κανονισμού που μιλάει για τους 5 βουλευτές. Εκεί χάλασε η δουλειά, ένα νομικό σφάλμα ήταν.

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ:  Ο Τσίπρας μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούσε να τον σώσει τον κ. Καμμένο, προσπάθησε να τον σώσει με την παράταση της παραιτήσεως Παπαχριστόπουλου. Προσπάθησε να τον σώσει με τη συζήτηση για αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, προσπάθησε να τον σώσει με τη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου. Από ένα σημείο και μετά ήταν τόσο κραυγαλέα πια αυτή η συμπαιγνία όπου σηκώθηκαν και οι πέτρες να ξεφωνίσουν για αυτό το όργιο συναλλαγής που γινότανε με μόνο στόχο να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα ο κ. Καμμένος.

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Ο κ. Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός ο οποίος συμπεριφέρεται με πρωτοφανή τρόπο, πρωθυπουργοί οι οποίοι δεν είχαν 151 στην κοινοβουλευτική τους ομάδα ή έστω στα πλαίσια συνεργασίας με κοινοβουλευτικές ομάδες έφευγαν το επόμενο δευτερόλεπτο, προκήρυσσαν εκλογές. Το κάνανε αυτό γιατί όλοι ξέρουν ότι όταν δεν έχεις κοινοβουλευτική ομάδα είτε δική σου είτε συνεργαζόμενη είσαι από εκεί και πέρα όμηρος στους εκβιασμούς του καθενός από τους βουλευτές με τους οποίους συνεργάζεσαι. …Κανένας πρωθυπουργός που σέβεται τον εαυτό του δεν δέχεται να γίνει όμηρος μιας τέτοιας καταστάσεως μόνο ο κ.Τσίπρας το κανει αυτό.

Για το «πληρεξούσιο» των 6 προθύμων βουλευτών ότι θα ψηφίζουν πάντοτε και σε όλα με ότι τους πει η  κυβέρνηση

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ:  Αυτό το «πάντοτε και σε όλα» τι μπορεί να σημαίνει για την προσωπική αξιοπρέπεια ενός βουλευτή; Πέραν του ότι αυτό είναι αδιανόητο για την αξιοπρέπεια του βουλευτού το δεύτερο είναι ότι ζητήθηκε από τον κ. Τσίπρα κάτι τέτοιο δηλαδή η άνευ όρων παράδοση της ψήφου των βουλευτών.

Για τις ελληνοποιήσεις των αλλοδαπών   

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Το ζήτημα της ψήφου των αλλοδαπών που όμως έχουν πολιτογραφηθεί είναι κάτι το οποίο παρακολουθούμε στενά. Υπάρχει σημαντική αύξηση των πολιτογραφήσεων την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία όμως κυρίως συμβαίνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τη νομοθεσία για την πολιτογράφηση σε ότι αφορά τους λεγόμενους μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Αναφορικά με τη ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Για το θέμα των Ελλήνων της ομογένειας η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της, έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι πρέπει να νομοθετηθεί το δικαίωμα ψήφου στον τόπο κατοικίας τους. Έχουμε πει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε άμεσα μέτρα τα οποία είναι απολύτως εφικτά, έχουμε καταθέσει, δύο φορές, συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση για το πώς μπορεί να γίνει αυτό  και υποτίθεται ότι υπάρχει μια επιτροπή και μας είχανε πει ότι αυτά τα είχανε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Όχι απλώς δεν έχει ολοκληρωθεί τίποτα, ούτε έχει κατατεθεί τίποτα …τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφίσουν οι ομογενείς ακόμα δεν τον έχουμε δει.

Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι ο «κ. Τσίπρας είχε γραμμάτια για να εξοφλήσει»

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για τις «αμοιβές» αυτές, αυτές έχουν εκδηλωθεί ούτως ή άλλως με το κύμα ευμενών σχολίων που υπάρχουν στο διεθνές περιβάλλον για το ζήτημα αυτό αλλά κακά τα ψέματα είναι απολύτως συνδεδεμένο και με τη λεγόμενη επιεική στάση που τηρούν οι δανειστές απέναντι σε διάφορα τα οποία κάνει ο κ. Τσίπρας.


Σχολιάστε εδώ