Η νέα γενιά παίρνει τη σκυτάλη στη Βόρειο Ήπειρο

Η νέα γενιά παίρνει τη σκυτάλη στη Βόρειο Ήπειρο

Ελπιδοφόρο το μήνυμα από τη Βόρειο Ήπειρο και τον χώρο της μειονότητας, καθώς στο πλαίσιο των προσπαθειών ανασυγκρότησης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά κυρίως επαναδραστηριοποίησης της μειονότητας, ώστε και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, αποφασίστηκε η επανίδρυση της Δημοκρατικής Ένωσης Νέων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ.

Είναι σαφές ότι χωρίς τη νέα γενιά, η οποία και προσόντα έχει και δυνατότητες δραστηριοποίησης πέραν των στενών ορίων της Βορείου Ηπείρου, δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα καμιά πολιτική διεκδίκησης των δικαιωμάτων της μειονότητας. Παρών στην πρώτη εκδήλωση ήταν ο έλληνας γενικός πρόξενος στο Αργυρόκαστρο Λάμπρος Κακίσης και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής εξελέγη ο φιλόλογος Σωτήρης Κέντρος.

Επανερχόμαστε με νέες, χρήσιμες πληροφορίες για τους Χειμαρριώτες, καθώς η ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας, στο πλαίσιο της νομικής στήριξης που προσφέρει στους ενδιαφερόμενους που κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους από την τελευταία υπουργική απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, δίνει την ευκαιρία και σε όσους είναι στην Αθήνα να κινητοποιηθούν. Έτσι, όσοι κατάγονται από την Παλάσα έως τη Νίβιτσα και θίγονται από την υπ’ αριθμ. 708 υπουργική απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο της Ένωσης Χειμαρριωτών (Γ’ Σεπτεμβρίου 13, πέμπτος όροφος) και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα (τίτλο ιδιοκτησίας, τοπογραφικά), που αποδεικνύουν την κυριότητά τους, για τις ατομικές προσφυγές που θα κατατεθούν (τηλέφωνα επικοινωνίας 6972330731, 6976689577).

Η υπόθεση της Χειμάρρας δεν είναι καθόλου απλή. Κάνει μεγάλο λάθος ο κ. Ράμα, αν νομίζει ότι θα κατορθώσει να την παρακάμψει και να λάβει το πράσινο φως από την Αθήνα ώστε η χώρα του να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Ούτε η πιο φιλοαλβανική ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό…

exofrenikos@hotmail.com

Φωτό: ekirikas.com


Σχολιάστε εδώ