Πρ. Παυλόπουλος: Να μην εφησυχάζουμε

Πρ. Παυλόπουλος: Να μην εφησυχάζουμε

-Υπάρχουν και σήμερα υπολείμματα ναζισμού

«Θα ήταν μέγιστο λάθος να παρασυρθούμε από μιαν αντίληψη ανώδυνου εφησυχασμού, πως, δήθεν, ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ανήκει στο παρελθόν», υπογράμμισε ο Πρ. Παυλόπουλος στη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρ­τύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

«Οι εκλογικές αναμετρήσεις (2017 – 2018) στα κράτη-μέλη της Ευρω­παϊκής Ένωσης αποδεικνύουν ότι υπολείμματα ναζισμού, διόλου ευκαταφρόνητα, ελλοχεύουν», πρόσθεσε.

Επισήμανε δε ότι αυτά τα υπολείμματα πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει μέσα από πολιτικές οι οποίες υπερασπίζονται από τη μία πλευρά τον ανθρωπισμό, τη δημοκρα­τία και την ελευθερία και από την άλλη μια οικονομική αντίληψη η οποία περιθωριοποιεί την αδιέξοδη λιτότητα, που προκαλεί τις μεγάλες ανισότητες και οδηγεί, νομοτελειακώς, στην περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση του ανθρώπου.

Όσον αφορά αυτό καθαυτό το Ολοκαύτωμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «κάθε μέλος της παγκόσμιας κοινότητας έχει χρέος να θυμάται, για χάρη του ανθρώπου και της ανθρω­πότητας, ότι το Ολοκαύτωμα είναι το χειρότερο έγκλημα κατά της αν­θρωπότητας, που δεν πρέπει να επαναληφθεί με κάθε κόστος».

Πρόσθεσε ακόμη ότι το Ολοκαύτωμα σηματοδοτεί την απερίφραστη καταδίκη κάθε γενοκτονίας, κάτι που για εμάς τους Έλληνες ειδικά προσλαμβάνει τεράστια σημασία, αφού έχουμε ως λαός και ως έθνος ζήσει την τραγωδία δύο Γενοκτονιών: Της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.


Σχολιάστε εδώ