Οι 3 Πρόεδροι της Αρβελέρ…

Οι 3 Πρόεδροι της Αρβελέρ…

…κατά την άποψη της οποίας είναι οι μόνοι «που θα μπορούσαν να είναι Πρόεδροι της Δημοκρατίας». Ποιοι είναι αυτοί; Ο Στέφανος Μάνος, ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Και εξηγεί το γιατί η 93χρονη –ζωή να ’χει– Ελένη Αρβελέρ στο δισέλιδο στα «Νέα» με τίτλο «Τα ετερώνυμα έλκονται» του Θανάση Θ. Νιάρχου: «Έχουν την ευθύνη, την πείρα, την τιμιότητα, το σθένος να λένε τα πράγματα με τ’ όνομά τους».
Συνομιλητής σε αυτήν τη συνέντευξη ήταν ο 80χρονος Στέφανος Μάνος, ο οποίος πήρε την… πάσα, λέγοντας τι προτιμάει…

Δεν με θέλουν γιατί θα τους ξεβολέψω…
«Δεν αισθάνομαι ότι είμαι κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν το λέω από μετριοφροσύνη. Αντίθετα, θεωρώ ότι θα ήμουν πολύ πιο χρήσιμος ως πρωθυπουργός. Το λέω γιατί βλέπω να περνούν τα χρόνια άπρακτα, χωρίς να γίνεται κάτι, και μετά με πιάνει κυριολεκτικά απελπισία. Ενώ θα μπορούσε να γίνουν πολλά πράγματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα από ανθρώπους που γνωρίζουν και θέλουν.

Δεν πρόκειται βέβαια να μου δοθούν τα δύο χρόνια που θα ήθελα για ν’ ασκήσω την εξουσία, γιατί προκαλώ σε πολλούς ανθρώπους ένα είδος αλλεργίας. Ο λόγος είναι γιατί αισθάνονται ότι θα τους ξεβολέψω. Κι όταν έχει κανείς βολευτεί με τις κομπινούλες του, με τα συστηματάκια του, δεν θέλει ν’ αλλάξει οτιδήποτε».

Φωτο: in2life.gr


Σχολιάστε εδώ