Για πόσο καιρό…

Για πόσο καιρό…

«Από το 2012 και μετά παρατηρείται αρνητική αποταμίευση, με αποτέλεσμα το 2017 η κατανάλωση να ξεπερνά τα τρέχοντα εισοδήματα των νοικοκυριών κατά 8,3 δισ. ευρώ.

Η αρνητική αυτή αποταμίευση είχε ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της οικονομίας, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι για πόσο χρονικό διάστημα αυτή θα είναι διατηρήσιμη», διερωτάται σε ανάλυσή του ο επικεφαλής Οικονομικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς Ηλίας Λεκκός.


√ Τη διοίκηση του Καζίνο Ρίου διεκδικούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν εδώ και 14 μήνες και έχουν ήδη προσφύγει στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

√ Ο Όμιλος Μήτση ήταν πλειοδότης στον διαγωνισμό που έκανε η Εθνική Τράπεζα για την πώληση του «Grand Hotel» στη Ρόδο, προσφέροντας 50,1 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 125.000 ευρώ το δωμάτιο.

√ Επενδύσεις ύψους 80 δισ. ευρώ χρειάζεται η χώρα μας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, εκτιμά σε άρθρο του ο Αντώνης Ζαΐρης, αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ και μέλος της Ένωσης Αμερικανών Οικονομολόγων. Και επισημαίνει: «Αυτές οι επενδύσεις θα ευεργετήσουν την απασχόληση, την αποταμίευση και την παραγωγικότητα της οικονομίας και θα εισφέρουν νέα εισοδήματα».


Σχολιάστε εδώ
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!