Για πόσο καιρό…

Για πόσο καιρό…

«Από το 2012 και μετά παρατηρείται αρνητική αποταμίευση, με αποτέλεσμα το 2017 η κατανάλωση να ξεπερνά τα τρέχοντα εισοδήματα των νοικοκυριών κατά 8,3 δισ. ευρώ.

Η αρνητική αυτή αποταμίευση είχε ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της οικονομίας, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι για πόσο χρονικό διάστημα αυτή θα είναι διατηρήσιμη», διερωτάται σε ανάλυσή του ο επικεφαλής Οικονομικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς Ηλίας Λεκκός.


√ Τη διοίκηση του Καζίνο Ρίου διεκδικούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν εδώ και 14 μήνες και έχουν ήδη προσφύγει στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

√ Ο Όμιλος Μήτση ήταν πλειοδότης στον διαγωνισμό που έκανε η Εθνική Τράπεζα για την πώληση του «Grand Hotel» στη Ρόδο, προσφέροντας 50,1 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 125.000 ευρώ το δωμάτιο.

√ Επενδύσεις ύψους 80 δισ. ευρώ χρειάζεται η χώρα μας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, εκτιμά σε άρθρο του ο Αντώνης Ζαΐρης, αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ και μέλος της Ένωσης Αμερικανών Οικονομολόγων. Και επισημαίνει: «Αυτές οι επενδύσεις θα ευεργετήσουν την απασχόληση, την αποταμίευση και την παραγωγικότητα της οικονομίας και θα εισφέρουν νέα εισοδήματα».


Σχολιάστε εδώ