640 κατασχέσεις κάθε μέρα…

640 κατασχέσεις κάθε μέρα…

-Κορκίδης: Ο Γολγοθάς συνεχίζεται και το 2019

Ακριβός ήταν ο φορολογικός λογαριασμός του 2018 και πολύ ακριβότερος θα είναι ο λογαριασμός του 2019, τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, παραθέτοντας τα αιματηρά στοιχεία του προηγούμενου χρόνου και τα μέτρα που φέρνει ο νέος χρόνος.

Αρκεί να αναφερθεί πώς μας βλέπει ο ΟΟΣΑ για να αντιληφθεί ο καθένας τη φορολογική ληστεία του έλληνα πολίτη και της ελληνικής επιχείρησης σε σχέση με τις άλλες χώρες: «Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, μεταξύ 76 χωρών η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μεταξύ 2015 και 2018, αύξησε τη φορολογία των επιχειρήσεων στο 29%, όταν ο μέσος όρος φορολόγησης των επιχειρήσεων είναι 21,4%».

Τ’ ακούει το Μαξίμου; Η Καραγιώργη Σερβίας, όπου εδρεύει ο υπουργός Οικονομικών, τι λέει; Ποια είναι η απάντησή της;
«Μόνο την τελευταία ημέρα του έτους οι φορολογικές μας υποχρεώσεις ξεπέρασαν τα 2,9 δισ. ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων του Δεκεμβρίου τα 5,6 δισ. ευρώ», επισημαίνει ο κ. Β. Κορκίδης.

Ως προς το τι περιέχει το… σακούλι που μας έφερε ο… Αϊ-Βασίλης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ καταθέτει τον λογαριασμό: «Αποδεδειγμένα, η υπερφορολόγηση έχει αυξήσει τη φοροαδυναμία, αφού 4,2 εκατ. φορολογούμενοι είναι οφειλέτες του Δημοσίου, εκ των οποίων 1,8 εκατ. έχουν υποστεί αναγκαστικά μέτρα και 1,2 εκατ. είναι υπό καθεστώς ανα­γκαστικών μέτρων. Το 63% των φορολογουμένων έχει χρέη, ενώ οι κατασχέσεις το 2018 έφτασαν τις 640 την ημέρα.

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 2018 η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, που δηλώνουν οι πιο απαισιόδοξοι στην ΕΕ, ήταν κακή για το 61% και καλή μόνο για το 39%. Κλείνοντας τον λογαριασμό του 2018, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι, δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά τα έσοδα, οι φόροι και τα χρέη αυξήθηκαν δυσανάλογα.

Ο φορολογικός “Γολγοθάς” συνεχίζεται και το 2019, με 4,05 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, 3,3 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, 2,9 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, 3,6 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, 3,3 δισ. ευρώ τον Μάιο και 3,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, πριν ακόμα αρχίσει το δεύτερο και ‘‘ακριβότερο’’ εξάμηνο του 2019, που περιλαμβάνει τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, με συνολικό ετήσιο φορολογαριασμό 53 δισ. ευρώ».


Σχολιάστε εδώ