Τι γράφει στην επιστολή παραίτησης ο Κοτζιάς

Τι γράφει στην επιστολή παραίτησης ο Κοτζιάς

-Και ζητάει ο Λοβέρδος να κατατεθεί στη Βουλή

Την κατάθεση της επιστολής πα­ραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στη Βουλή ζητάει με αίτημά του προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρ. Λοβέρδος.

Στην αίτησή του (για κατάθεση εγγράφων) αναφέρεται στους υπαινιγμούς, πρόσφατους, αλλά και παλαιότερους, του πρώην υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου για διακίνηση «εισαγόμενου και εξαγόμενου χρήματος» με σκοπό την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημειώνει δε τα ακόλουθα ο κ. Λοβέρδος:
«Εν όψει της κύρωσης και επικύ­ρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας, οι φορείς των οργάνων πρέπει να είναι ενήμεροι για τους λόγους παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Αφού, όπως συχνά λέτε, ο κ. Κοτζιάς πέτυχε στο έργο του, παραμένει ανεξήγητο γιατί έφυγε από την κυβέρνηση».

Προσθέτει ακόμη: «Η συμμετοχή στο Υπουργικό Συμβούλιο και η παραίτηση από αυτό, την οποία αποδεχθήκατε, έχει ένα θεσμικό, πολιτικό και ηθικό κενό: τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν. Είστε ως εκ τούτου υποχρεωμένος να καλύψετε αυτό το κενό με την ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τους λόγους παραίτησης του κ. Κοτζιά».


Σχολιάστε εδώ