Πρ. Παυλόπουλος: Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν ένας πραγματικός άνθρωπος και ευπατρίδης πολιτικός

Πρ. Παυλόπουλος: Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν ένας πραγματικός άνθρωπος και ευπατρίδης πολιτικός

Ήταν όλοι εκεί…

Με πρώτους εκείνους που τον αγαπούσαν γιατί παρέμεινε άνθρωπος και ήταν πραγματικός φίλος…

Αλλά και εκείνοι οι πολιτικοί που τον εκτιμούσαν για την ακεραιότητά του και το πάθος του για προσφορά… Για το ότι δεν έβλεπε σύνορα και διαχωριστικές γραμμές.

Αυτός ήταν ο Δημήτρης Σιούφας, που πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή να μείνει όρθιος και το κατόρθωσε.

Ποτέ δεν νέρωσε τα «πιστεύω» του και την αγάπη του για την πατρίδα.

Ήταν από πολύ νωρίς γεμάτος, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ο Ιερός Ναός του Διονυσίου Αρεοπαγίτη…

Εκεί ήταν και ο στενός του φίλος, που ούτε στιγμή δεν σκίασε κάτι τη φιλία τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αυτάδελφος Προκόπης Παυλόπουλος.

Ήταν εκεί για να του πει το στερνό αντίο. Παραβιάζο­ντας το πρωτόκολλο, που δεν επιτρέπει στον Αρχηγό του κράτους επικήδειους.

Ξεκίνησε μάλιστα τον αποχαιρετισμό, με φανερή τη συγκίνηση, τονίζοντας: «Αφήνω τα συναισθήματά μου ελεύθερα να παρακάμψουν κάθε μορφή πρωτοκόλλου και περιορίζομαι στα εξής λίγα λόγια, από καρδιάς. Αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Σιούφα ως πραγματικό Άνθρωπο, ως Ευπατρίδη Πολιτικό και ως ειλικρινή Φίλο.

Ο Δημήτρης Σιούφας έζησε ως πραγματικός Άνθρωπος στον αγώνα του για την επί Γης καταξίωσή του».
Η φιλία, η μεγάλη αρετή του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι η μεγάλη αρετή του Δημήτρη Σιούφα ήταν εκείνη του φίλου. «Η Φιλία είναι το χαρακτηριστικό του Δημήτρη Σιούφα που συμπληρώνει τα δύο άλλα, αυτά του Ανθρώπου και του Ευπατρίδη Πολιτικού.

Δεν διεκδικώ –δεν έχω αυτό το δικαίωμα– το μονοπώλιο της Φιλίας του. Είναι εδώ παρόντες αρκετοί άλλοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να το διεκδικήσουν περισσότερο από εμένα.

Διεκδικώ, όμως, το δικαίωμα να θεωρώ πως έζησα και εγώ τη Φιλία του Δημήτρη Σιούφα στην πιο ειλικρινή και αγνή μορφή της, από τότε που συμπορευθήκαμε στον πολιτικό στίβο ως την τελική μας συνάντηση στην Προεδρία της Δημοκρατίας, λίγο πριν από το τέλος του 2018, λίγο πριν αρχίσει η μοιραία διαδρομή του τέλους του».

Και αιχμές για το σήμερα

«Ο Δημήτρης Σιούφας έμεινε πιστός, ως το τέλος, στην παράταξη που τον ανέδειξε και την οποία υπηρέτησε, στη Νέα Δημοκρατία», τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προφανώς καθόλου τυχαία, αλλά σε σύγκριση με τα συμβαίνοντα σήμερα.


Σχολιάστε εδώ