Συνεχίζεται η… περιπέτεια της ΕΡΤ στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Συνεχίζεται η… περιπέτεια της ΕΡΤ στο ελληνικό ποδόσφαιρο

-Νέα εταιρεία στην παραγωγή των αγώνων της SL

Ο δεύτερος γύρος της Super League βρίσκει μια νέα εταιρεία στην παραγωγή των μεταδόσεων των αγώνων για λογαριασμό της ΕΡΤ. Ύστερα από απόφαση της Super League, το δύσκολο έργο της παραγωγής των τηλεοπτικών μεταδόσεων αναλαμβάνει η ABC Productions, ενώ στο πρώτο μέρος της περιόδου το έργο αυτό είχε ανατεθεί από τον ίδιο φορέα στη Forthnet (Nova).

Με βάση το προσύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΡΤ και στις επτά ομάδες (Παναθηναϊκό, Ξάνθη, Άρη, Ατρόμητο, Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμία, Παναιτωλικό), την ευθύνη επιλογής του παραγωγού των μεταδόσεων έχει η SL και όχι η ΕΡΤ, η οποία περιορίζεται στον ρόλο της πληρωμής.

Το εγχείρημα μετάβασης της ΕΡΤ στον τομέα των αθλητικών μεταδόσεων, ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ για δύο έτη (2018 – 2019 και 2019 – 2020). Οι απαιτήσεις της ΕΡΤ είναι αυξημένες, καθώς θέλει οι μεταδόσεις να α­νταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις. Έτσι, η μεταφορά τηλεοπτικού σήματος στον κεντρικό έλεγχο της ΕΡΤ «θα γίνεται με χρήση HD Satellite Uplink ή και εναλλακτικών λύσεων διαμέσου οπτικών ινών (στα στάδια που υπάρχει προεγκατάσταση από ΟΤΕ), με διπλή εφεδρεία σε κάθε περίπτωση».

Επίσης, «σε κάθε ένα από τα επτά γήπεδα διεξαγωγής αγώνων η εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει κυκλώματα Metro Ethernet χωρητικότητας 100 Mbps». Σε κάθε περίπτωση, ο τερματισμός των συνδέσεων στα γήπεδα θα πρέπει να είναι δίπλα στο πολυκάμερο όχημα (OB VAN) που καλύπτει τη μετάδοση. Η κατάληξη των οπτικών ινών και η τοποθέτηση των Layer 2 εξοπλισμών θα πρέπει να γίνει στο κεντρικό data center της ΕΡΤ ΑΕ, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της έδρας της ΕΡΤ ΑΕ.

Την ίδια ώρα, το ΔΣ της ΕΡΤ έλαβε δύο αποφάσεις που σχετίζονται με την εμπορική εκμετάλλευση των αγώνων. Θα παραχωρήσει τα στιγμιότυπα των εντός έδρας αγώνων για τις επτά ομάδες της Super League στο Open TV, έναντι ποσού 190.400 ευρώ πλέον ΦΠΑ για συνολικά 68 αγώνες. Το ΔΣ της ΕΡΤ, ομόφωνα, απάλλαξε από τα καθήκοντα γενικής εποπτείας και ενημέρωσης του ΔΣ για την εμπορική εκμετάλλευση των αγώνων της Super League την Κατερίνα Τσατσαρώνη, ύστερα από εισήγηση της ίδιας.

Το ερώτημα για την ΕΡΤ –και την κυβέρνηση– είναι αν θα μπει στο παιχνίδι και της διεκδίκησης δικαιωμάτων και άλλων ομάδων της SL ή αν έχει στηθεί μια σχετική φημολογία για άλλους λόγους.


Σχολιάστε εδώ