Ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία  με «κούρεμα» 70% και 120 δόσεις

Ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία με «κούρεμα» 70% και 120 δόσεις

-Να το δούμε κι ας μην το πιστέψουμε…
-Και διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων μέχρι 85%

Εκλογές διαγράφονται στον ορίζοντα, που επισπεύδονται μετά το επεισοδιακό διαζύγιο των δύο κυβερνητικών συνεταίρων, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μιλάει πρώτη φορά για προσφυγή στις κάλπες μέσα στους επόμενους δύο μήνες, αφού προηγουμένως θα έχει τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες και με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα συγκε­ντρώσει τις αναγκαίες 151 ψήφους.

Κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο με τα παζάρια που γίνονται όλον αυτό τον καιρό και με τα… δώρα που έχουν προσφερθεί στους πρόθυμους βουλευτές των μικρών κομμάτων, τα οποία είναι ένα βήμα πριν από τη διάλυση.

Στο πλαίσιο αυτό και με τις κάλπες να… ξεσκονίζονται, είναι ηλίου φαεινότερον ότι θα πρέπει να προσφερθούν δώρα και στους εκλογείς για να εισπράξει ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ένα από αυτά είναι η πολύφερνη… νύφη, η ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ήδη το πρώτο πιάτο πρόκειται να προσφερθεί μέσα στις επόμενες μέρες για να αρχίσει η προσέλκυση ψηφοφόρων. Η λύση που έχει πέσει στο τραπέζι για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές είναι «κούρεμα» της οφειλής μέχρι 50% – 55% και διαγραφή των προσαυξήσεων και των προστίμων από 70% μέχρι και 85%. Και η αποπληρωμή του ποσού που θα απομένει θα γίνεται σε 36 δόσεις, που σε… ειδικές περιπτώσεις μπορεί να φθάνουν και τις 120.

Η ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών αφορά πάνω από 900.000 ασφαλισμένους και αντιλαμβάνεται κανείς τι ψήφους μπορεί να φέρει η διευθέτηση των χρεών τους. Οι οφειλέτες συνολικά ανέρχονται σε 1.400.000 και χρωστούν 34.353.907.087 ευρώ. Το… ψάρεμα είναι… θησαυρός ψήφων…


Σχολιάστε εδώ