Μία σημαντική αλλαγή σημειώθηκε στο μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ στη Θράκη

Μία σημαντική αλλαγή σημειώθηκε στο μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ στη Θράκη

…το κόμμα του Αχμέτ Σαδίκ, το οποίο λειτουργεί ως όχημα προώθησης του τουρκισμού.

Μετά την ανασύσταση του κόμματος είχε αναλάβει πρόεδρός του ο Μουσταφά Αλί Τσαβούς (ο πρώην διαχειριστής του καφενείου της «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής), χαμηλού επιπέδου και εμβέλειας στέλεχος, ο οποίος όμως κατόρθωσε να επιβιώσει αρκετά χρόνια στη θέση αυτή και μάλιστα να οδηγήσει το κόμμα του στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα των τελευταίων ευρωεκλογών, αφού το ΚΙΕΦ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Ισχυρό ρόλο στο κόμμα συνεχίζει να έχει η οικογένεια Σαδίκ, εξάλλου στο συνέδριο έδωσαν το «παρών» ο γιος και η χήρα του ιδρυτή του κόμματος Λεβέντ και Ισίκ Σαδίκ.

Μοναδική υποψήφια για την προεδρία ήταν η Τσιγδέμ Ασάφογλου –νεαρή και με δυναμική παρουσία–, η οποία και εξελέγη πρόεδρος του κόμματος. Η κ. Ασάφογλου, γεννημένη το 1987 στο χωριό Χρύσα Ξάνθης, έχει τελειώσει τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και είναι παντρεμένη με τον αντιδήμαρχο Ιάσμου Οζτζιάν Μεχμέτ.

Στην πρώτη της δήλωση, που φυσικά έγινε στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, τόνισε ότι είναι χαρούμενη που παραλαμβάνει την «τιμημένη σημαία», διαβεβαιώνο­ντας πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να «εκπληρώσει με επιτυχία τα καθήκοντα που αναλαμβάνει». Πάντως η αλλαγή φρουράς έχει ενδιαφέρον εν όψει και των ευρωεκλογών, καθώς το φρεσκάρισμα στην εικόνα του ΚΙΕΦ με ένα νέο πρόσωπο, μορφωμένο και μάλιστα γυναίκα έχει τη σημειολογία του.

Ας μην ξεχνάμε ότι, αναλόγως των πολιτικών εξελίξεων, έχει ενδιαφέρον η γραμμή που θα ρίξει το τουρκικό προξενείο… Μένει να δούμε αν θα επιλέξει να στηρίξει μια συγκεκριμένη πολιτική δύναμη στις εθνικές εκλογές, βάσει συγκεκριμένων δεσμεύσεων, και αν στις ευρωεκλογές θα αναζητήσει άλλες συμμαχίες, ώστε να έχει αυτόνομη κάθοδο και να επιδιώξει να διευρύνει την εκλογική βάση του και πέραν της Θράκης…

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ