Kυρ. Μητσοτάκης: Η τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας

Kυρ. Μητσοτάκης: Η τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σήμερα βλέπουμε την τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας. Και έναν κοινοβουλευτικό ελιγμό με τριπλό στόχο: να αγκιστρωθεί ο κ. Τσίπρας, λίγο ακόμη στην εξουσία. Να στρωθεί ο δρόμος για την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Και να κρατηθεί στη ζωή το μόρφωμα των ΑΝΕΛ.

Ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό. Γυρολόγοι πολιτικοί να παζαρεύουν μια νέα στέγη. Και μια κυβέρνηση που αναζητά όχι τη στήριξη και την αποδοχή της κοινωνίας, αλλά 151 πρόθυμους, που θα συνδέονται με την σαθρή κλωστή της εξουσίας.

Με απίστευτο θράσος ο κ.Τσίπρας διακήρυξε ότι κατατρόπωσε τα μνημόνια! Ότι προστάτευσε τους φτωχούς. Ότι επιτέλους, θα φέρει την ανάπτυξη. Ακούστε λοιπόν κ. Τσίπρα: Δεν βρήκατε εσείς την χώρα βυθισμένη για να την σώσετε, αλλά σωσμένη και την βυθίσατε. Αυτή είναι η αλήθεια.


 Προσβάλλετε τους Έλληνες με τα αντίδωρα και τα επιδόματα. Πήρατε 10 δισ. μέτρα και επιστρέψατε το 1


Αφού στεγάσατε όλο τα παλαιό σύστημα, εκείνους που απέβαλε το ΠΑΣΟΚ και τα απομεινάρια των λαθών της μεταπολίτευσης, πέφτετε ένα σκαλί πιο κάτω. Γίνεστε η τρίτη, η τέταρτη στάση στα δρομολόγια του κάθε πολιτικού γυρολόγου. Καλό σας δρόμο, λοιπόν, και προσοχή στις στροφές.

Αν είχατε συναίσθηση των ευθυνών σας δεν θα χρησιμοποιούσατε ένα εθνικό θέμα για να διχάσετε τους Έλληνες. Δεν θα το εργαλειοποιούσατε για κομματικούς λόγους. Παίξατε με τα εθνικά θέματα για μικροπολιτικούς λόγους και αυτό δεν είναι πατριωτισμός! Τυχοδιωκτισμός είναι!


 Δεν μπορεί μέσα σε ένα βράδυ ο Α/ΓΕΕΘΑ να γίνεται υπουργός και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου να γίνεται σύμβουλός σας. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι άλλο κυβέρνηση και άλλο εξουσίες.


Όποιος ψηφίζει σήμερα «Ναι» εγκρίνει το ναυάγιο που ζει η χώρα εδώ και 4 χρόνια: Τα ψέματα που βαφτίστηκαν αυταπάτες. Τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Τον εξευτελισμό της δημοκρατικής λειτουργίας. Ανοίγει το δρόμο στη δήθεν «μακεδονική» ταυτότητα & γλώσσα για τους γείτονες.

Ούτως ή άλλως οι εκλογές δεν θα αργήσουν. Θα μείνετε τότε οριστικά στο χθες, και θα ανοίξει μία νέα περίοδος για τον τόπο. Για να κλείσουν οι πληγές του διχασμού που τόσο ανεύθυνα και τυχοδιωχτικά ανοίξατε. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και είναι η ώρα να πάμε μπροστά!


Σχολιάστε εδώ