ΔΕΗ: Ζητά αυξήσεις στα τιμολόγια για να βγει στις αγορές

ΔΕΗ: Ζητά αυξήσεις στα τιμολόγια για να βγει στις αγορές

Με ρήτρα CO2 οι ανατιμήσεις σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη. Ετοιμάζεται και ψαλίδι στην έκπτωση συνέπειας. Με αστερίσκο η έξοδος στις αγορές τον Φεβρουάριο. Γυρνούν στην κερδοφορία Μεγαλόπολη και Μελίτη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το euro2day.gr, ο πρόεδρος της εταιρίας Μανόλης Παναγιωτάκης κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με τους δημοσιογράφους σημείωσε: «Κακά τα ψέματα, η ΔΕΗ δεν μπορεί να απορροφήσει άλλο τις επιβαρύνσεις, ενώ πρέπει να παρουσιάσει και προσδοκώμενα κέρδη για να βγει στις αγορές τον Φεβρουάριο. Πρέπει να πάει σε αυξήσεις τιμολογίων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιβάρυνση των νοικοκυριών κι επιχειρήσεων θα είναι σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό και η φόρμουλα της αναπροσαρμογής θα είναι η επιβολή της ρήτρας CO2 (διοξειδίου του άνθρακα). Αν και η διοίκηση της εταιρίας θα προτιμούσε τη ρήτρα οριακής τιμής του συστήματος που εφαρμόζουν ήδη οι ιδιώτες προμηθευτές.

Πέραν αυτού ο πρόεδρος δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο της μείωσης της έκπτωσης συνέπειας 15%που λαμβάνουν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πελάτες της.

Όπως εξήγησε οι επιβαρύνσεις που έχει κληθεί να απορροφά η δημόσια εταιρία είναι γνωστές, αναφερόμενες στις έκτακτες δαπάνες ύψους 1 δισ. ευρώ όπως η πρόσθετη χρέωση για τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, δημοπρασίες ΝΟΜΕ κλπ.

Πέραν αυτών σύμφωνα με τον Μανόλη Παναγιωτάκη η εταιρία ετοιμάζει να βγει τον Φεβρουάριο στις αγορές για την έκδοση ομολόγου ύψους 250 – 300 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να παρουσιάσει ισχυρά προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα. Χωρίς αυξήσεις κατά τον ίδιο δεν μπορεί να δανειστεί, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τις ανάγκες αποπληρωμής ομολόγου του Μαίου ύψους 350 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά στο euro2day.gr
Φωτο: euro2day.gr


Σχολιάστε εδώ