Το «τσουνάμι» των παροχών και των διορισμών φέρνει κάλπες…

Το «τσουνάμι» των παροχών και των διορισμών φέρνει κάλπες…

Μας δουλεύει κι από πάνω ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας, στην κουβέντα που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ότι ψάχνει ημερομηνία για εκλογές τον Οκτώβριο. Πάω στοίχημα, Αλέξη, ότι θα στήσεις κάλπες πολύ νωρίτερα, πολύ πριν από τον Μάιο.

Να δεχθούμε ότι πράγματι θέλει να κερδίσει ο πρωθυπουργός το στοίχημα της πρώτης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης που θα εξαντλήσει την τετραετή θητεία, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Πώς εξηγείται, όμως, το μπαράζ των παροχών σε καίρια τμήματα του ελληνικού λαού, όπως στους συνταξιούχους, στους ανέργους και σε ευπαθείς ομάδες, τα αναδρομικά στους περισσότερους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα, στους δικαστικούς και στους στρατιωτικούς, ακόμη και η διαγραφή προστίμων; Όλες αυτές οι… χορηγίες στοίχισαν στον κρατικό προϋπολογισμό πάνω από 910 εκατ. ευρώ, την ώρα που το Δημόσιο χρωστάει στον ιδιωτικό τομέα γύρω στα 3 δισ. ευρώ.

Μόλις προχθές εξήγγειλε η κυβέρνηση 8.166 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στην καθαριότητα των δήμων και ακολουθεί μπαράζ διορισμών, πάνω από 20.000, από το… παράθυρο.

Και ξαφνικά ανακοινώνει η κυβέρνηση ότι θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου ο μειωμένος ΦΠΑ σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη.

Εξαγγέλθηκε δε ότι μέσα στο 2019 θα δοθεί επίδομα στέγασης σε 300.000 οικογένειες, το οποίο θα κυμαίνεται από 70 μέχρι 210 ευρώ τον μήνα, ήτοι 840 με 2.500 ευρώ τον χρόνο. Και τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης θα ξεκινούν από τα 7.000 ευρώ τον χρόνο για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και θα φτάνουν μέχρι τα 21.000 ευρώ. Αν στον νου του πρωθυπουργού είναι πράγματι να γίνουν οι εκλογές τον Οκτώβριο, προς τι αυτό το πρωτοφανές τσουνάμι παροχολογίας, που δεν υπάρχει μέρα που να μην εξαγγέλλει κάποιος υπουργός ρυθμίσεις-ρουσφέτια με αντιπαροχή την ψήφο; Ποιος ο λόγος για αυτές τις παροχές, που ήταν άφαντες στη μέχρι πριν από δύο μήνες κυβερνητική θητεία; Και τώρα θυμίζουν αυτό που ακούμε συχνά: Ένας ένας, μη σπρώχνεστε, όλοι θα πάρετε…

Όλη αυτή η… στρατηγική αποκαλύπτει ότι οι κάλπες είναι προ των πυλών. Και αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει και η πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την προμήθεια εκλογικού υλικού με απευθείας αναθέσεις, που δείχνει ότι οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν στην ώρα τους, όπως επιμένει να λέει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να θολώσει τα νερά.

Και κάτι σαν υστερόγραφο για τον Αλέξη, που θα του φανεί χρήσιμο στους εκλογικούς υπολογισμούς του για το πώς αντιδρά ο πολίτης όταν βλέπει ότι ξαφνικά τον θυμήθηκε το γκουβέρνο, λόγω εκλογών: Το 1981 ο μακαρίτης ο Ράλλης γύριζε από χωρίου εις χωρίον και μοίραζε επιταγές στους αγρότες, αλλά στις εκλογές κέρδισε ο μεγάλος αντίπαλος της ΝΔ, ο Ανδρέας Παπανδρέου.


Σχολιάστε εδώ