ΠΣΦ: Ημερίδα για τον ρόλο των Φυσικοθεραπευτών στην Ενεργό Γήρανση και την Οστεοαρθρίτιδα

ΠΣΦ: Ημερίδα για τον ρόλο των Φυσικοθεραπευτών στην Ενεργό Γήρανση και την Οστεοαρθρίτιδα

-Ημερίδα του Π.Τ. Πιερίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για την Ενεργό Γήρανση και την Οστεοαρθρίτιδα, τον ρόλο του φυσικοθεραπευτή το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019
-Στην ημερίδα θα βραβευθεί η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Καράτε, φυσικοθεραπεύτρια Έλενα Χατζηλιάδου

Το Περιφερειακό Τμήμα Πιερίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τμήμα Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας του Π.Σ.Φ, διοργανώνει το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00, ημερίδα με θέμα «Μεγαλώνοντας με Ποιότητα Ζωής! Ενεργός Γήρανση και Οστεοαρθρίτιδα» στην Κατερίνη, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Εκάβη (έναντι πάρκου Κατερίνης). Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθεί το κοινό για το συχνό αυτό εκφυλιστικό πρόβλημα, με ιδιαίτερη μνεία στην οστεοαρθρίτιδα του ισχίου, για την πρώιμη διάγνωση της πάθησης, για τον ρόλο του φυσικοθεραπευτή με την εφαρμογή της θεραπευτικής άσκησης και γενικά για την αντιμετώπισή της πάθησης, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η ημερίδα διεξάγεται σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τμήμα Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας του Π.Σ.Φ., ένα Επιστημονικό Τμήμα με πλούσια δράση  τα τελευταία χρόνια, που επισημαίνει το ιδιαίτερο ρόλο της άσκησης – υπό την επίβλεψη των επαγγελματιών υγείας – στην πρόληψης (π.χ πρόληψη των πτώσεων σε ηλικιωμένους) και αντιμετώπιση των παθήσεων της τρίτης ηλικίας, από τους ειδικούς της κίνησης και της θεραπευτικής άσκησης, τους φυσικοθεραπευτές.

Στην ημερίδα θα αναπτύξουν τον ρόλο και την παρέμβαση των φυσικοθεραπευτών, τα μέλη της ΔΕ του Επιστημονικού Τμήματος Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας, οι Φυσικοθεραπεύτριες Έφη Χάλαρη και Ευαγγελία Σηφακάκη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτεί το μέλος του Περιφερειακού Τμήματος Πιερίας, η Φυσικοθεραπεύτρια Έλενα Χατζηλιάδου, που πρόσφατα τίμησε τα χρώματα της πατρίδας μας και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε που διεξήχθη  στην Μαδρίτη της Ισπανίας.

Η Πρωταθλήτρια θα βραβευτεί από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρο Λυμπερίδη, που θα παραβρεθεί στην Κατερίνη για την ημερίδα.

Φωτό: iatronet.gr


Σχολιάστε εδώ