Μέρκελ προς Τσίπρα: Σημαντικός ο ρόλος της χώρας σας στα Βαλκάνια

Μέρκελ προς Τσίπρα: Σημαντικός ο ρόλος της χώρας σας στα Βαλκάνια

Εύσημα στην Ελλάδα για το ρόλο της στα Βαλκάνια απένειμε η γερμανίδα καγκελάριος στις πρώες δηλώσεις της από το Μέγαρο Μαξίμου. Θερμό καλωσόρισμα από τον πρωθυπουργό που έκανε λόγο για νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών.

Καλωσορίζοντας τη γερμανίδα καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Να σας καλωσορίσω στην Αθήνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεστε. Έχετε έρθει αρκετές φορές. Η τελευταία ήταν πριν από πέντε χρόνια, μεσούσης της κρίσης», είπε ο κ. Τσίπρας στην κ. Μέρκελ και συνέχισε: «Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει οριστικά στον δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης.

Αυτό το διάστημα περάσαμε δυσκολίες, περάσαμε και από κοινού δύσκολες στιγμές και αντιθέσεις και συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, όμως καταφέραμε να βρούμε στα πλαίσια αυτά και τις διαδικασίες που πάντοτε η Ευρώπη, μέσα από συνθέσεις και συμβιβασμούς λύσεις για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις. Και πιστεύω ότι σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε ότι καταφέραμε να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή και να ξεπεράσουμε την ελληνική κρίση που ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή κρίση».

Διαβάστε περισσότερα στο kathimerini.gr


Σχολιάστε εδώ