Cougars

Cougars


Συγγραφέας
Θωμαή Πινακά


Στην Νέα Υόρκη του 2018, ένας αιφνίδιος θάνατος αλλάζει την κοσμοθεωρία τεσσάρων γυναικών.
Ναόμι Τζόνσον, μια δυναμική δικηγόρος. Μια γυναίκα παθιασμένη, που δεν έχει μάθει να χάνει.
Ρενέ Πιτ, γιατρός στο επάγγελμα και η ‘’ντροπή του Ιπποκράτη ‘’ κατά τα λεγόμενα των φιλενάδων της. Η ‘’ζωηρή’’ της παρέας καπνίζει, πίνει και λατρεύει τα Junk food.
Αλίσια Κούπερ, διατηρεί το καλύτερο γυμναστήριο της πόλης. Είναι η λογική και η φωνή της συνείδησης, τις ώρες που δεν ψάχνει αγωνιωδώς να βρει τον πρίγκιπα της.
Ρεμπέκα Λι, συντηρητική και τυπολάτρης. Παρόλο αυτά είναι μια κομψή και εντυπωσιακή γυναίκα που αγαπάει τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της.

Τι θα συμβεί όταν τέσσερις νεότεροι άνδρες εισβάλουν στις ζωές τους;
Θα κάμψουν τις αναστολές και τον καθωσπρεπισμό τους;
Πώς θα διαχειριστεί η παρέα μια εγκυμοσύνη που άργησε 17 ολόκληρα χρόνια, ένα επαγγελματικό σκάνδαλο, μια σεξουαλική κακοποίηση και μια ασθένεια;

Απόσπασμα βιβλίου

Η διαδρομή προς το σπίτι της Ρεμπέκα ήταν βασανιστικά σιωπηλή. Η καθεμία τους σκεφτόταν πώς θα αντιμετώπιζαν την καταστροφή που τις χτύπησε έτσι απρόσμενα. Οι τρεις, βυθισμένες στην άγνοια, άφηναν τη θλίψη και τα αναπάντητα ερωτηματικά να τις παρασύρουν… Επρόκειτο για στυγερό έγκλημα; Για επαγγελματικές διαφορές; Ή μήπως… ήταν αυτοκτονία; Η Ναόμι, όμως, που γνώριζε όλη την αλήθεια, ήξερε πώς μόλις θα κόπαζε η καταιγίδα, τίποτα δεν θα ήταν πια το ίδιο. Το θέμα ήταν πια να μπορέσουν να βοηθήσουν την φίλη τους να επιβιώσει από τη μανία της με όσο το δυνατόν λιγότερες πληγές.
«Θέλω την ψυχραιμία όλων σας…,» είπε η Ναόμι, όταν πια βρέθηκαν μόνες στο πολυτελές σαλόνι, μακριά από τα ανεπιθύμητα βλέμματα. Το δικό της βλέμμα διαπέρασε εξεταστικά κάθε μια από τις παρευρισκόμενες, στεκούμενο περισσότερο στη Ρεμπέκα που έμοιαζε πια σκιά του εαυτού της. Η έκφραση του προσώπου της ομιλήτριας παρέμενε ουδέτερη και αποφασιστική. «Δεν θέλω να με διακόψετε μέχρι να ολοκληρώσω».
Όλες την κοιτούσαν με απορία να στέκει μπροστά τους κρατώντας ένα κρυστάλλινο ποτήρι με αλκοόλ και καταλάβαιναν πώς πίσω από τον θάνατο του Φίλιπ κρυβόταν και κάτι άλλο. Η σιωπή επιβεβαίωσε τη συναίνεση τους στο αίτημα της φίλης τους.
«Η γραμματέας στο τηλέφωνο διευκρίνισε με ποιο τρόπο έχασε την ζωή του ο Φίλιπ. Αυτό που θα ακούσεις, Ρεμπέκα, θα σε ξαφνιάσει και θα σε στεναχωρήσει. Γνωρίζω καλά πώς έχεις χάσει τον σύζυγο σου και πονάς, αλλά ειλικρινά δυσκολεύομαι πολύ να σου εξηγήσω… Αυτό που συνέβη…».
Η μέχρι τώρα ακλόνητη φωνή της Ναόμι ράγισε και εν τέλει έσπασε σε χίλια κομμάτια μπροστά στην όψη της Ρεμπέκα που καθόταν ανάμεσα στις άλλες δύο κρατώντας ανάμεσα στα παγωμένα δάχτυλα της ένα τσαλακωμένο χαρτομάντηλο.
«Αυτό που συνέβη,» είπε αφού ανέκτησε την αυτοκυριαρχία της, «δεν το χωρά ο νους σου.  Ρεμπέκα, ο Φίλιπ βρέθηκε ολόγυμνος, νεκρός σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου πριν μία ώρα. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, τυπικά διαπιστώθηκε ο θάνατος του».
Η σιωπή διήρκησε μερικά αγωνιώδη λεπτά, όσο δηλαδή χρειαζόταν η Ρεμπέκα να επεξεργαστεί τις νέες πληροφορίες.
«Σε δωμάτιο ξενοδοχείου; Μα… πώς; Μιλήσαμε μερικές ώρες νωρίτερα και μου είπε πως είχε αρκετή δουλειά και γι’ αυτό θα έμενε στην εταιρία μέχρι τα μεσάνυχτα. Και αφού ήταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, πώς τον βρήκαν; Ποιος κάλεσε το ασθενοφόρο;»
Εύλογα ερωτήματα την βασάνιζαν. Το μυαλό της είχε κατακλυστεί από ένα σωρό πληροφορίες που είχαν μπλεχτεί σαν σφιχτοδεμένο κουβάρι κι εκείνη καλούνταν να ξεκαθαρίσει την αλήθεια από την πλάνη. Εύγλωττες ήταν και οι ματιές των γυναικών τριγύρω της που είχαν αρχίζει να λύνουν το γρίφο.
«Ρεμπέκα μου, ο Φίλιπ δεν ήταν μόνος εκεί. Συνοδευόταν από μια εικοσάχρονη κοπέλα. Μαζί της ήταν στο δωμάτιο την ώρα που τον πρόδωσε η καρδιά του και εκείνη ήταν που κάλεσε έντρομη το ασθενοφόρο.
Η Αλίσια τοποθέτησε τις παλάμες στα χείλη της για να εμποδίσει μια πνιχτή κραυγή. Η Ρενέ σκούπισε τα δάκρυα της με την ανάποδη πλευρά της παλάμης της… Τα μάτια της Ρεμπέκα όμως, ακόμη στυλωμένα στο κενό, μοιάζανε πια με παγωμένους κρυστάλλους.
«Θεέ μου,» αναφώνησε. «Τι ντροπή! Πώς μπόρεσε να μου το κάνει αυτό;»
Οι δύο φίλες που βρισκόταν δεξιά και αριστερά της, την αγκάλιασαν κι εκείνη αφέθηκε αδύναμη στο παρηγορητικό τους άγγιγμα. Η Ναόμι, όντας πάντοτε ένα βήμα μπροστά, γνώριζε καλά πως δεν είχαν καιρό για συναισθηματισμούς.
«Είναι ώρα να ανασυνταχθούμε. Ξέρω πώς σου είναι δύσκολο, γλυκιά μου, αλλά πρέπει να σφίξεις τα δόντια και να δούμε πώς θα σχεδιάσουμε τα επόμενα μας βήματα από εδώ και στο εξής ώστε να μη γελοιοποιηθείς. Ο Φίλιπ ήταν πασίγνωστος επιχειρηματίας και τα μέσα θα ασχοληθούν με τον θάνατο του για μήνες. Δεν νομίζω πως θα ήθελες να γίνει γνωστό στην κοινή γνώμη το πώς εξέπνευσε. Νομίζω πώς δεν θα ήταν σωστό για τη μνήμη του, αλλά κυρίως για εσένα που έμεινες πίσω».
«Η γραμματέας του με πληροφόρησε πώς ο διευθυντής του ξενοδοχείου κράτησε χαμηλό προφίλ,» συνέχισε εκείνη με ατσάλινη σιγουριά λες και βρισκόταν μπροστά στους ένθερμους υποστηρικτές της. «Δεν θα ήθελε να γίνει γνωστό πώς κάποιος έχασε την ζωή του μέσα στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο που διευθύνει. Όλες οι διαδικασίες ακολουθήθηκαν με διακριτικότητα».
«Άρα, το μόνο μόνο που μένει είναι να βρούμε μια πιστευτή ιστορία για το πώς συνέβη», συμπλήρωσε το συλλογισμό η Αλίσια και όλες συμφώνησαν.
«Ναι, έτσι θα γίνει,» δήλωσε εν τέλει η Ρεμπέκα. «Δεν θα γίνω περίγελος όλου του κόσμου. Θα πούμε ότι το έπαθε στο σπίτι μας… Γυρνώντας από την καθιερωμένη μας σημερινή συνάντηση μου μαζί σας, μπήκα και τον βρήκα πεσμένο και ήδη νεκρό στο συζυγικό μας κρεβάτι. Ευτυχώς που έδωσα άδεια στην οικιακή βοηθό εχθές!»
Περιέγραφε μεθοδικά το επικείμενο σχέδιο με τόση ακρίβεια και πειστικότητα που ακόμη και οι φίλες της τρόμαξαν από το πόσο γρήγορα είχε ανακτήσει τη νηφαλιότητά της.
«Σας παρακαλώ, κανονίστε να γίνει η κηδεία και όλα τα δέοντα το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσω και με την Αναστάζια. Ήταν πάντοτε πιστή και αφοσιωμένη γραμματέας, αλλά πρέπει να της εφιστήσω την προσοχή ώστε να μην  μάθει κανείς για όλα αυτά».
«Αν χρειαστεί θα της προσφέρουμε και ένα γενναιόδωρο χρηματικό ποσό,» πρόσθεσε η Ναόμι, μα η χήρα πια φίλη της είχε βυθιστεί σε άλλες σκέψεις.
Τι άνθρωπος ήταν αυτός, που ενώ του χάρισε τον εαυτό της, εκείνος την πέταξε στα σκουπίδια πηγαίνοντας  με μια σχεδόν ανήλικη; Και ποιος ξέρει με πόσες άλλες αναζητούσε τον πληρωμένο έρωτα… Με πόσες άραγε; Για όνομα του θεού! Δεν είχε τσίπα πάνω του; Τον χώριζαν τριάντα δύο χρόνια από αυτή την κοπέλα! Τι έβρισκε σε εκείνη που δεν μπόρεσε η ίδια να του προσφέρει;
Με ένα αποφασιστικό κούνημα του κεφαλιού της έδιωξε τον κυκεώνα των σκέψεων από το νου της.  Όλα αυτά θα τα σκεφτόταν μόλις έφτανε η κατάλληλη στιγμή, όταν μετά το τέλος της κηδείας κατάφερνε να βάλει τη ζωή της σε τάξη. Χαμογέλασε ειρωνικά. Ένιωθε πώς ο πόνος για τον χαμό του συζύγου της μέσα σε μια ώρα έγινε μίσος…


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Πινακά Θωμαή γεννήθηκε το 1988 στην Κατερίνη Πιερίας και διαμένει στην Σκοτίνα Πιερίας. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο. Έχει σπουδάσει Συμβουλευτική, Ψυχολογία και Life Coaching. Έχει κάνει εξειδίκευση στην Παιδοψυχολογία-Παιδοψυχιατρική και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων όσον αφορά τον τομέα της ψυχολογίας. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει στίχους τραγουδιών.
Το Cougars είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο έργο. Θέλησε μέσα από αυτό να αναδείξει το πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να κρίνουν τους άλλους ακόμη και εάν δεν γνωρίζουν τι τους ώθησε σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Wattpad: https://www.wattpad.com/user/thomai-counselor
Facebook: https://www.facebook.com/thomaipinakawriter/?modal=admin_todo_tour


ΕΚΔΟΣΕΙΣ MARADEL BOOKS

Κατηγορία: Ελληνική Πεζογραφία, Κοινωνικό, Μυθιστόρημα
ISBN: 978-618-84017-3-0

Δείτε το trailer


Σχολιάστε εδώ