ΚΑΡΑΒΑΛ

ΚΑΡΑΒΑΛ


Συγγραφέας
Στέφανι Γκάρμπερ
Μεταφραστής
Τριαδά Πηνελόπη
Εικονογράφος
ST. MARTIN S PRESS


Ένας θρυλικός διαγωνισμός, ένα σαγηνευτικό ειδύλλιο, ένας άρρηκτος δεσμός ανάμεσα σε δύο αδελφές.

Η Σκάρλετ Ντράγκνα δεν έχει φύγει ποτέ από το μικροσκοπικό νησί όπου ζει με την αδελφή της, Τέλλα. Όταν ο πανίσχυρος και σκληρός πατέρας τους της επιβάλει να παντρευτεί, το όνειρο της Σκάρλετ να συμμετάσχει στο Κάραβαλ –τη συναρπαστική παράσταση που λαμβάνει χώρα μία φορά τον χρόνο– γκρεμίζεται.
Κι όμως, η πρόσκληση που τόσα χρόνια ονειρεύεται επιτέλους φτάνει. Και οι δυο αδελφές ξεκινούν για την παράσταση. Μόνο που η Τέλλα πέφτει θύμα απαγωγής από τον εγκέφαλο του Κάραβαλ, τον Λέτζεντ. Ο λόγος είναι ότι η νεαρή κοπέλα αποτελεί το θέμα του φετινού Κάραβαλ, και όποιος τη βρει πρώτος θα είναι ο νικητής. Η Σκάρλετ ξέρει ότι όλα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του Κάραβαλ είναι μόνο μια περίτεχνη παράσταση. Ωστόσο, άθελά της μπλέκεται σε ένα παιχνίδι αγάπης και μαγείας. Και είτε το Κάραβαλ είναι αληθινό είτε όχι, η Σκάρλετ πρέπει να βρει την Τέλλα πριν οι πέντε νύχτες του παιχνιδιού τελειώσουν. Διαφορετικά θα θέσει σε λειτουργία ένα επικίνδυνο ντόμινο και η πολυαγαπημένη της αδελφή θα εξαφανιστεί για πάντα.

Καλωσήρθατε στο Κάραβαλ… Προσοχή μη σας παρασύρει.

Μικρά αποσπάσματα βιβλίου

>> Χρειάστηκαν εφτά χρόνια για να γράψω σωστά το γράμμα.



***

>> «Ντονατέλα!» Η Σκάρλετ κατέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά ως το δωμάτιο των βαρελιών, ψάχνοντας τη μικρή αδελφή της. Οι οικείες μυρωδιές της μελάσας και της βελανιδιάς τρύπωσαν στη μύτη της, αλλά η παμπόνηρη αδελφή της ήταν άφαντη.
«Τέλα, πού είσαι;»
Λάμπες λαδιού έριχναν μια πορτοκαλιά λάμψη πάνω σε μπουκάλια με ρούμι και αρκετά φρεσκογεμισμένα ξύλινα βαρέλια. Η Σκάρλετ άκουσε ένα βογκητό ενώ περνούσε, καθώς και βαριές ανάσες. Μετά την τελευταία της μάχης με τον πατέρα τους, το πιθανότερο ήταν ότι η Τέλα θα είχε πιει πολύ, και τώρα θα είχε αποκοιμηθεί κάπου στο πάτωμα.
«Ντονα–» Η φωνή της σκάλωσε στο δεύτερο μισό του ονόματος της αδελφής της.
«Γεια, Σκαρ».
Η Τέλα χαμογέλασε ανέμελα στη Σκάρλετ, δείχνοντας τα ολόλευκα δόντια της και τα πρησμένα χείλη της. Οι καστανόξανθες μπούκλες της ήταν ανακατεμένες, και το σάλι της είχε πέσει στο πάτωμα. Αλλά η εικόνα του νεαρού ναυτικού, με τα χέρια του τυλιγμένα γύρω από τη μέση της Τέλα, ήταν αυτό που έκανε τη Σκάρλετ να τραυλίσει: «Διέκοψα κάτι;»
«Τίποτα που δεν μπορούμε να αρχίσουμε ξανά». Ο ναυτικός μίλησε με την τραγουδιστή προφορά της Νότιας Αυτοκρατορίας, πολύ πιο απαλή από τις κοφτές γλώσσες της Μεσημβρινής Αυτοκρατορίας που τόσο είχε συνηθίσει η Σκάρλετ.
Η Τέλα χασκογέλασε, αλλά τουλάχιστον είχε την τσίπα να κοκκινίσει λίγο.
«Σκαρ, γνωρίζεις τον Τζούλιαν, σωστά;»
«Χαίρομαι που σε βλέπω, Σκάρλετ». Ο Τζούλιαν χαμογέλασε, τόσο ανάλαφρα και σαγηνευτικά όσο είναι ένα κομμάτι σκιάς την Καυτή Εποχή.
Η Σκάρλετ ήξερε ότι μια ευγενική απάντηση θα περιλάμβανε κάτι του τύπου «Κι εγώ χαίρομαι που σε βλέπω». Αλλά το μόνο που μπορούσε να σκεφτεί ήταν τα χέρια του, ακόμα τυλιγμένα γύρω από την μπλε φούστα της Τέλα, να παίζουν με τις φούντες στο μαξιλαράκι που φούσκωνε το πίσω μέρος της φούστας της, σαν να ήταν ένα δέμα που ανυπομονούσε να ανοίξει…

Διαβάστε όλο το απόσπασμα ΕΔΩ


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Στέφανι Γκάρμπερ μεγάλωσε στη βόρεια Καλιφόρνια και διέθετε ανέκαθεν πείσμα και τρελή φαντασία.
Όταν δε γράφει, διδάσκει δημιουργική γραφή και ονειρεύεται την επόμενη περιπέτειά της.
Το ΚΑΡΑΒΑΛ, το πρώτο της μυθιστόρημα, έχει πουληθεί σε τριάντα δύο χώρες και έχει βρεθεί στις υψηλότερες θέσεις στις λίστες των ευπώλητων βιβλίων, ενώ ετοιμάζεται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Σειρά: Πυξίδα (για εφήβους και ενήλικες)
Ηλικία: 14+
Κατηγορία: Λογοτεχνία, Περιπέτεια
ISBN: 978-618-01-2657-0
ISBN Ebook: 978-618-01-2658-7


Σχολιάστε εδώ