Στις 7 Ιανουαρίου θα γίνει η ανακοίνωση για την έναρξη (στις 15 Ιανουαρίου) του δρομολογίου για τη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη

Στις 7 Ιανουαρίου θα γίνει η ανακοίνωση για την έναρξη (στις 15 Ιανουαρίου) του δρομολογίου για τη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη

Το πλοίο που θα δρομολογηθεί είναι το «Ανδρέας Κάλβος». Το πλοίο κάνει δεξαμενισμό στη Δραπετσώνα για να είναι πανέτοιμο για το δρομολόγιο που με ανυπομονησία περιμένουν τα νησιά μας.


Ας κάνουμε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε με έμψυχο υλικό τη «Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας» και να αποδείξουμε ότι συνεχίζουμε τη μουσική παράδοση του νη­σιού. Ένας μήνας έμεινε.


Είχε, δεν είχε, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου έβαλε τους Θηνιάτες να τσακώνονται για το πού θα πάει η Θηνιά αν χωριστεί ο Δήμος Κεφαλονιάς και για το ποιος συμφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τόσες μέρες μετά τα γεγονότα που έγιναν στο γραφείο της, όταν πήγαν να της παραδώσουν 450 περίπου υπογραφές για το τι θέλουν οι μόνιμοι κάτοικοι της Θηνιάς, μάλιστα κάποια στιγμή μερικοί παριστάμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών με έντονο τρόπο, ενώ ακολούθησε ανακοίνωση από τη βουλευτή, σύμφωνα με την οποία οι αντιδράσεις έγιναν από «ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία», κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, βρέθηκαν κάποιοι να δηλώσουν ότι συμφωνούν με την κ. Θεοπεφτάτου.

Αφροδίτη, έμπλεξες και τους έμπλεξες…


Ένα απέραντο εργοτάξιο είναι τα νησιά μας, με διάφορα έργα που κάνουν ο Δήμος και η Περιφέρεια. Αυτοδιοικητικές εκλογές και τα μηχανήματα πήραν φωτιά… Συντήρηση για την διαδρομή Αργοστόλι-Αεροδρόμιο, Σήμανση και διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου, τοποθέτηση του φωτισμού στον γύρο του Κουτάβου, συντήρηση του δρόμου από τον Πισαετό στην πόλη της Ιθάκης και έπεται συνέχεια.


Και εκεί που λέγαμε ότι οι κοκοφοίνικες θα περιοριστούν μόνο στο κομμάτι της παραλίας από την Γέφυρα μέχρι την Αγορά καινούργια προμήθεια στον ορίζοντα σύμφωνα με την Διαύγεια. Το σύνθημα είναι κοκοφοίνικες παντού. Τέτοια βίαιη αλλαγή του «ύφους» του νησιού δεν έχει καταγραφεί και είναι κρίμα γιατί τα έργα που έγιναν είναι αξιόλογα.

Φωτό: ithacanews.gr


Σχολιάστε εδώ